De Supergroup, eigenaar van modelabel Superdry, heeft een zwaar

kwartaal achter de rug. Het bedrijf wilde begin oktober een nieuw magazijnsysteem in zijn Britse distributiecentrum installeren, maar door een mislukte upgrade ontstond er een tekort in de voorraden.

De retailomzet was duidelijk beïnvloed door de storing, maar nam toch met 23 procent toe naar 40 miljoen pond (46,6 miljoen euro). De groothandelomzet bleef onaangetast door de storing en steeg met 67 procent naar 42 miljoen pond (48,9 miljoen euro). De totale omzet groeide van 58 miljoen pond (67,6 miljoen euro) in 2010 naar 82 miljoen pond (95,6 miljoen euro) dit jaar, een stijging van 42 procent.

Het bedrijf verwacht dat de systeemstoring impact zal hebben op de winst van dit jaar. Onder meer door de verloren omzet, de daling van de aandelen en extra operationale kosten schat het bedrijf de schade op 6 à 9 miljoen pond (7 à 10,5 miljoen euro). “Hoewel dit een veeleisende periode voor de Supergroup is geweest, zijn we goed op weg om de situatie te herstellen en we hebben belangrijke lessen uit het proces getrokken,” aldus Julian Dunkerton, CEO van de Supergroup, in een verklaring.

De winkeluitbreiding in thuisland Engeland ging gewoon door. Het afgelopen half jaar kwamen er daar 12 winkels bij, waardoor het totaal aantal vestigingen in Engeland nu uitkomt op 72. Voor de kerst komen daar nog vier winkels en een flagshipstore in Londen bij. In Europa, de Verenigde Staten en Australiė heeft Superdry 44 vestigingen, waarvan 3 in Nederland.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN