Minnow Powell en Euan Sutherland zullen per 1 december

toetreden tot de raad van bestuur van het Britse modebedrijf SuperGroup. Zij volgen niet-uitvoerend bestuurders Steven Glew en Indira Thambiah op die in februari 2013 na drie jaar het moederbedrijf van Superdry verlaten.

Powell werkte eerder 25 jaar voor adviesbureau Deloitte en was bestuurslid van TUI Travel Group. Naast bestuurslid wordt hij ook voorzitter van het auditcomité van SuperGroup.

Sutherland werkt momenteel als COO van retailer Kingfisher. Voorheen was hij actief als CEO van AS Watson UK, eigenaar van retailers Superdrug en Savers.

Peter Bamford, voorzitter van de raad van bestuur van SuperGroup, laat weten ervan overtuigd te zijn dat het bedrijf kan profiteren van de ‘brede ervaring’ van Powell en Sutherland in 'de volgende, uitdagende fase van het bedrijf’.

Een reden voor het vertrek van Glew en Thambiah werd niet gegeven. Eerder kondigde CEO Theo Karpathios onverwachts zijn vertrek aan wegens ‘nieuwe uitdagingen’. Onlangs bleek ook dat de aandeelhouders ontevreden zijn over huidig CEO Julian Dunkerton, die het bedrijf in 2003 oprichtte. 18 procent van de aandeelhouders zag niets in een herverkiezing van Dunkerton als CEO.

De zorgen van aandeelhouders zijn het gevolg van problemen binnen de Supergroup. In het voorjaar van 2011 kampte het bedrijf met voorraadproblemen en in het najaar liepen winkels een voorraadtekort op door een mislukte implementatie van een nieuw voorraadsysteem.

Ook het management maakte fouten in het verleden. Door verkeerde berekeningen, problemen in groothandel en concurrenten die op eBay en in outletwinkels de kenmerkende T-shirts en truien van het merk aanboden, moest het bedrijf meermaals zijn winstverwachting naar beneden bijstellen. De aandelenkoers kelderde flink en het bedrijf werd daardoor meermaals door analisten bestempeld als 'te onveilig om in te investeren'.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN