• Home
  • V1
  • Columns
  • 'Supertrash gaat door met angorawol ondanks belofte'

'Supertrash gaat door met angorawol ondanks belofte'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het modelabel Supertrash zou nog steeds kledingstukken met angorawol

verkopen, terwijl het merk had beloofd ermee te stoppen. Dat zegt dierenschermingsorganisatie PETA Nederland. De organisatie start een online actie om oprichtster Olcay Gulsen te vragen te stoppen met verkoop van angorawol.

In een reactie laat Supertrash weten dat de toezegging om te stoppen met angorawol klopt, maar dat deze toezegging werd gedaan op grond van dieronvriendelijke productieprocessen. “In de huidige collectie zijn drie items waarin angora verwerkt is, omdat deze uitsluitend op diervriendelijke wijze verkregen zijn. Gezien de minimale aantallen kan de leverancier de diervriendelijke manier van het verkrijgen van angora garanderen”, laat een woordvoerder van Supertrash aan nu.nl weten.

Eind vorig jaar verschenen er heftige beelden in de media van dieronvriendelijke productieprocessen in Chinese fokkerijen, waarbij konijnen levend ontdaan werden van hun vacht. Grote merken als H&M, Tommy Hilfiger, River Island en Hema kondigden toen aan om te stoppen met de productie van kleding met angorawol.

Angora
angorawol
PETA
SuperTrash