• Home
  • V1
  • Columns
  • Supertrash haalt angora-items uit collectie

Supertrash haalt angora-items uit collectie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse modemerk Supertrash zegt nog steeds achter de kledingstukken te staan die gemaakt zijn van

angorawol. Toch heeft eigenaar Olcay Gulsen besloten de producten uit de winkels te halen. Dat schrijft zij in een brief naar de pers.

"Mijn keuze om drie angora-artikelen aan te bieden heb ik genomen nadat onze fabrikant mij verzekerde, middels een certificaat, dat onze angoraproducten geproduceerd worden zonder onnodig dierenleed," schrijft Gulsen. "Naast deze garantie heb ik, om geen onnodig risico te nemen, ook de SGS ingeschakeld - de grootste onafhankelijke inspectie-organisatie ter wereld - om controle uit te voeren tijdens dit productieproces. Zij hebben mij bevestigd dat zowel het productieproces als de omstandigheden in de fabriek in lijn zijn met de gemaakte afspraken en regelgeving."

Gulsen zegt de beslissing om wel angora-artikelen te produceren weloverwogen te hebben gemaakt. "Maar ik begrijp ook dat onze samenleving kritischer dan ooit is naar het product dat zij aanschaft en de productiewijze hiervan."

Supertrash garandeert in het bericht dat er naast bont ook nooit meer angora zal worden gebruikt in de collecties. Gulsen: "Ook niet in kleinere productie-omgevingen waar de regelgeving omtrent dier en veiligheid door inspectie organisaties wordt goedgekeurd."

Angora
angorawol
SuperTrash