• Home
  • V1
  • Columns
  • Swire bod op Sandro en Maje

Swire bod op Sandro en Maje

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het uit Hongkong afkomstige conglomeraat Swire, eigenaar van onder meer

luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, heeft een bod van ruim 600 miljoen euro uitgebracht op de Franse modemerken Sandro en Maje. Dat meldt de Financial Times. Hiermee sluit het bedrijf zich aan bij investeringsgroepen KKR, Carlyle en Eurazeo, die het tot de tweede ronde van de veiling hebben gebracht.

Sandro en Maje worden verkocht door L Capital, de investeringstak van het luxeconcern LVMH. Sandro en Maje zijn opgericht door de zusjes Judith Milgrom en Evelyne Chétrite. De merken hebben wereldwijd ongeveer 500 verkooppunten en zouden in Azië willen uitbreiden. Met een eventuele overname door Swire zouden de merken ook in China flink kunnen groeien. Het Aziatische bedrijf bezit veel vastgoed in China en Hongkong.

Diverse bedrijven uit Hongkong hebben de laatste tijd bekende Europese modemerken overgenomen. Zo nam Trinity de Britse merken Gieves & Hawkes en Kent & Curwen over en kocht YGM Trading onlangs het eveneens klassieke Britse merk Aquascutum. De Fung Brand is eigenaar van Sonia Rykiel, en het Britse warenhuis Harvey Nichols is in handen van Dickson Poon.
Maje Paris
Sandro Paris
SMCP
SMCP Group
Swire