• Home
  • V1
  • Columns
  • Teunissen adviseert 100% Mode

Teunissen adviseert 100% Mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

José Teunissen gaat per 1 november de gemeente Arnhem adviseren bij verdere ontwikkelingen van het project 100% Mode in de

wijk Klarendal. Teunissen zal de selectiecommissie van het project 100% advies geven en steunen bij het het toetsen van het profiel van ondernemers die zich aanmelden voor een ruimte binnen het project.

"Ook zal het project 100% Mode door de kennis van Teunissen aansluiting vinden met andere mode-evenementen die in Arnhem plaatsvinden zoals de Mode Biennale in juni en ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten in Arnhem," vertelt projectleider Robin Atema van 100% Mode. 100% Mode is in 2005 gestart door de Gemeente Arnhem en Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem. Het initiatief om van de Vogelaarwijk (een probleemwijk die volgens Minister Ella Vogelaar extra aandacht behoeft) Klarendal een creatief centrum te maken kwam van de buurtbewoners, die graag de bedrijvigheid van vroeger terug wilden in hun oude arbeiderswijk. Het doel van 100% Mode is ondernemende ontwerpers en nieuw talent de gelegenheid te geven om zich te laten zien en zich verder te ontwikkelen en wonen te combineren met atelier en/of winkel.

Volkshuisvesting Arnhem heeft daarom panden aangekocht en opgeknapt aan de Sonsbeeksingel en Klarendalseweg om ze tegen lage prijzen te kunnen verhuren aan creatieve ondernemers. Op het moment is men bezig met het realiseren van een monsteratelier, een plek in de wijk waar machines komen te staan waar de ontwerpers monsters op kunnen maken. Teunissen heeft al een lange geschiedenis in de mode en is op het moment onder andere werkzaam als lector Modevormgeving aan ArtEZ. Zij werkte eerder als conservator bij het centraal Museum in Utrecht. Deze maand zal ze een gastcollege verzorgen aan het Londen College of Fashion.

100% mode
Jose Teunissen