• Home
  • V1
  • Columns
  • The Hilt failliet; doorstart dichtbij

The Hilt failliet; doorstart dichtbij

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

The Hilt N.V., het groothandelsbedrijf achter modemerken Rags Industry en Blue Rebel, is op 19

juli jl. failliet verklaard. Eigenaar Hans Nooij laat weten op korte termijn goed nieuws te verwachten inzake een doorstart van het bedrijf. "We hebben de afgelopen tweeënhalve maand met diverse geïnteresseerden om de tafel gezeten die wilden investeren in The Hilt, maar zijn nu met een partij in de laatste fase beland. Ik verwacht binnen 24 uur groen licht te krijgen."

Het bedrijf, waar ook The Hilt Retail B.V. onder valt, kreeg op 12 juli surseance van betaling verleend. Op 19 juli is de surseance beëindigd en het faillissement uitgesproken door de rechtbank Amsterdam. "Een vreselijke teleurstelling," zegt Nooij, "maar we zijn er nog."

The Hilt ging in 1995 van start en vierde vorig jaar oktober het vijftien-jarig bestaan. Het groothandelsbedrijf is gespecialiseerd in modieuze kleding voor kinderen en tieners en heeft eigen kantoren in Nederland, België en Duitsland. De collecties van Rags Industry worden in tien landen verkocht. Jeanslabel Blue Rebel is in zes landen verkrijgbaar. In april maakte het bedrijf bekend dat kindermodemerk Eager Beaver verder gaat onder de vlag van Rags Industry.

Blue Rebel
Rags Industry
the hilt