• Home
  • V1
  • Columns
  • Thierry Mugler benoemt nieuw creatief directeur

Thierry Mugler benoemt nieuw creatief directeur

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modehuis heeft de Georgische ontwerper David Koma

benoemd als artistiek directeur van de dames ready-to-wear lijn. Dat meldt Women's Wear Daily.

De in Londen gevestigde Koma, 28, zal in januari aan de slag gaan met zijn eerste collectie die tijdens het resortseizoen in juni onthuld zal worden. In september maakt hij zijn debuut tijdens Paris Fashion Week.

Groupe Clarins, eigenaar van Mugler, wil het modehuis een nieuw leven in blazen. Het merk vierde hoogtijdagen in de jaren tachtig, maar verloor momentum in de jaren negentig. Clarins besloot de modeactiviteiten in 2003 te staken en zich op de succesvolle parfums van het merk te concentreren. Thierry Mugler zelf houdt zich bezig met andere activiteiten maar fungeert als consultant voor het merk.

De keuze voor Koma was snel gemaakt. Virginie Courtin-Clarins, directeur van marketing, ontwikkeling en communicatie van Mugler Fashion, noemt zijn body-conscious ontwerpen 'in dezelfde trant als het Mugler DNA, maar met zijn eigen moderne, unieke visie van een vrouw'.

"We wilden een nieuwe geschiedenis schrijven voor Mugler door het weer op de kaart te zetten in de mode industrie," aldus Courtin-Clarins in een interview met WWD. "We hebben de kans het te moderniseren en ik geloof dat het grote mogelijkheden heeft."

Courtin-Clarins zei dat het merk nu behoefte had aan een echte couturier. Koma's voorganger, Nicola Formichetti, was een stylist van sterren als Lady Gaga, waar hij een hechte band mee had. In april verliet hij Mugler en is nu artistiek directeur bij Diesel.
David Koma
Thierry Mugler