Het Franse modehuis Thierry Mugler, bekend om zijn strakke, uitgesproken en futuristische

silhouetten, lanceert vanavond tijdens de Mugler modeshow in Parijs zijn eerste tassenlijn. Creatief directeur Nicola Formichetti is verantwoordelijk voor de collectie, die uit 30 modellen bestaat. Formichetti, die tevens de stylist is van Lady Gaga, heeft zich bij het ontwerpen van de lijn deels door de controversiële popster laten inspireren.

De kersverse collectie bevat gestructureerde, vrouwelijke modellen, wapen-achtige avondtassen, en een relaxte sportlijn waaronder een model dat geïnspireerd is op de bilpartij van Lady Gaga. "Het voelt een beetje gevaarlijk, maar ik wilde niet te ver gaan met de ontwerpen - althans nog niet," aldus Formichetti in een interview met WWD. "De lijn heeft een punk rock uitstraling, maar het is nog steeds vrij chic." De prijzen variëren van 700 euro tot 1.200 euro.

Formichetti is naar eigen zeggen geen ervaren tassenontwerper, maar heeft ondertussen de smaak te pakken. "Inmiddels ben ik geobsedeerd," zegt hij.

Na een uitgebreide reclamecampagne die plaats zal vinden in het voorjaar, zal de tassenlijn in zo'n vijftig winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn. Formichetti heeft ook plannen om een lijn met lederwaren voor mannen te lanceren.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN