• Home
  • V1
  • Columns
  • Tiffany betaalt forse schadevergoeding aan Swatch

Tiffany betaalt forse schadevergoeding aan Swatch

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tiffany & Co moet bijna 328 miljoen euro schadevergoeding

betalen aan horlogemerk Swatch. De juweliersketen Tiffany is schuldig bevonden aan contractbreuk, is het oordeel van het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI). Het bedrag dat Tiffany aan Swatch moet betalen bedraagt meer dan de winst van afgelopen jaar.

Tiffany & Co en Swatch sloten in 2007 een overeenkomst voor een joint venture. De bedrijven zouden samen horloges uitbrengen onder het label Tiffany Watch Co. De plannen liepen echter op niets uit, waardoor Swatch de overeenkomst in 2011 ontbond. Swatch gaf als verklaring dat Tiffany de ontwikkeling van het bedrijf blokkeerde en spande daarop een rechtzaak aan. Tiffany diende een tegenclaim in voor het niet nakomen van de afspraken en contractbreuk door Swatch. Deze tegenclaim werd afgewezen. “We zijn geschokt en extreem teleurgesteld,” zegt Tiffany's CEO en voorzitter, Michael Kowalski, in een verklaring. “We zijn ervan overtuigd dat de beslissing van het NAI niet wordt ondersteund door de feiten.”

In de overeenkomst die de twee bedrijven sloten stond in dat Swatch verantwoordelijk zou zijn voor het ontwerp, de productie en de distributie. Tiffany zou de horloges alleen in de eigen winkels gaan verkopen. Tiffany wees echter het eerste ontwerp van de hand. Het zou niet elegant genoeg zijn en niet voldoen aan de klasse die het bedrijf wil uitstralen. Swatch stapte daarop uit het samenwerkingsverband.

contractbreuk
schadevergoeding
Swatch
Tiffany&co
Tiffany Watch Co