• Home
  • V1
  • Columns
  • Toch geld voor Arcadia-stagiairs

Toch geld voor Arcadia-stagiairs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het moederconcern van ketens als Topshop, Miss Selfridge en Dotothy Perkins, Arcadia,

heeft een jaar na het dienstverband is beëindigd, een stagevergoeding aan stagiairs uitbetaald. Het bedrijf zou gebruik hebben gemaakt van onbetaalde krachten om voorraden te verplaatsen en samples naar journalisten te brengen.

Een aantal van de stagiairs bleef na de stageperiode nog zo'n jaar werken voor het Britse modebedrijf. De 'hulpjes' kregen hier eerst geen vergoeding voor. Volgens de krant the Guardian zijn er onlangs toch voor honderden ponden cheques uitgeschreven aan stagiairs. Dit zou vooral onder druk van de HR Revenue and Customs zijn gebeurd, die het minimumloon in de modeindustrie wil afdwingen en de sector wil bevrijden van onbetaalde arbeid.

De overheidsdienst voert samen met de British Fashion Coucil health checks uit bij modebedrijven. Iedereen boven de 21 jaar zou minimaal 6,08 pond (7,60 euro) betaald moeten krijgen.

Arcadia eigenaar Philip Green zegt tegen Drapersonline.com dat het bedrijf alles heeft gedaan wat zou moeten. "We hebben zevenhonderd kids aan het werk. We proberen iedereen enthousiast te maken."

Arcadia
Dotothy Perkins
Miss Selfridge
STAGE
stagiairs
TOPSHOP