• Home
  • V1
  • Columns
  • Tomas Maier benoemt nieuwe CEO

Tomas Maier benoemt nieuwe CEO

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Luxe modemerk Tomas Maier heeft Giuseppe Giovannetti benoemd als nieuwe CEO. Giovannetti, die

momenteel hoofd is van de divisie Noord en Zuid Amerika van Bottega Veneta - eveneens een merk van Kering - zal deze maandag aan zijn nieuwe functie beginnen en zal rapporteren aan Marco Bizzarri, CEO van de luxe couture en lederwaren divisie van Kering. Dat meldt WWD.

Giovannetti neemt de functie van CEO van Tomas Maier over van Daniela Ott, die het bedrijf verlaat wegen persoonlijke omstandigheden. Volgens Kering heeft Ott Tomas Maier met succes opgestart en geïntegreerd in de luxegoederengroep, nadat Kering afgelopen november een meerderheidsbelang nam in het merk.

Het hoofdkantoor van Tomas Maier is in New York. Het merk heeft er ook een showroom en er komt binnenkort een boetiek op Madison Avenue. Giovannetti is binnen gehaald om het merk op te bouwen en uit te breiden.

WWD schrijft dat Giovannetti volgens kenners een rijkdom aan ervaring heeft op het gebied van luxe en business development. Hij ging in 2001 aan de slag bij Bottega Veneta, toen het nog onderdeel was van de Gucci Group, en werkte in divisie functies voor het merk. Ten slotte werd hij president van de divisie Noord en Zuid Amerika.

Deze benoeming is de meest recente in een reeks benoemingen binnen de luxedivisie van Kering.
CCpage
Kering
Tomas Maier