Dat moeten we niet hebben, moet Transavia hebben gedacht na

het getwist van de gemeente Arnhem en Alexander van Slobbe. De ontwerper had nieuwe bedrijfskleding voor de ambtenaren gemaakt, maar die vonden het design maar niets. Luchtvaartmaatschappij Transavia laat daarom het personeel zelf meebeslissen over de nieuwe uniformen.

Design consultant Bas van Wayenburg zal aan de hand van ideeën en suggesties van piloten, stewards en stewardessen, de vertaalslag maken naar de verschillende draagbare kledingstukken. Vervolgens laat de vliegmaatschappij door ‘crew sourcing’ het eigen personeel in zowel Nederland als Frankrijk in verschillende stemrondes meebeslissen over het ontwerp.

"Het uniform is een essentieel element van onze visuele uitstraling en dat moet ook zo blijven, vandaar dat het nu, na bijna negen jaar, aan een opfrisbeurt toe is. Het uniform moet aansluiten bij de kernwaarden van ons merk, zoals enthousiasme, betrokkenheid en oprechtheid, maar tegelijkertijd ook veiligheid en verantwoordelijkheid uitstralen,” aldus Mattijs ten Brink, algemeen directeur van de luchtvaartmaatschappij.

Het nieuwe uniform wordt in de zomer van 2015 in gebruik genomen.