• Home
  • V1
  • Columns
  • Trendseminar 'Trends, Fashion & Color A/W 2012/2013'

Trendseminar 'Trends, Fashion & Color A/W 2012/2013'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

In één dagdeel een totale impressie van de nieuwe ontwikkelingen

in lifestyle, color en fashion trends voor het winterseizoen 2012-2013 trends?

Appletizer nodigt u uit om op dinsdag 21 juni onze gast te zijn tijdens het trendseminar ‘Trends, Fashion & Color A/W 2012/2013’. Voor womens-, mens- en casualwear.

I
nspiratie, energie en creativiteit hebben we allemaal hard nodig! De business van vandaag de dag vraagt om kennis van de trends en om continue vernieuwing. Dit seminar is een unieke mix van inspiratie en realistische toepasbare informatie. Het gaat niet alleen om het neerzetten van de trends, maar ook om de key looks & colors die echt gaan verkopen.

Daarvoor hebben we twee sprekers van wereldformaat uitgenodigd. In de eerste plaats is dat Christine Boland. Haar presentaties met de focus op womenswear zijn een inspirerende analyse van de correlatie tussen het wereldnieuws, de tijdgeest en ontwikkelingen in de mode. Daarnaast zal ze expliciet aandacht besteden aan de kleuren, het kleurgevoel en de kleurcombinaties voor 2012-2013.

Tony Bannister van het succesvolle Australische trendbureau SCOUT is de tweede spreker die wij op 21 juni mogen verwelkomen. Hij is in Nederland als spreker nog redelijk onbekend, maar dat gaat snel veranderen. Zijn focus zal liggen op menswear & casualwear. Zijn presentaties kenmerken zich door een combinatie van een wereldwijd marktinzicht en creativiteit om te komen tot bewezen prognoses. Verfrissend, beknopt en relevant voor Nederlandse fashion professionals.

Kortom, een boeiende dag die u niet mag missen! U kunt zich inschrijven via onze website www.appletizer.nl. De entreeprijs is € 250,00 per persoon (excl. BTW).

Spreker trendseminar AW 2012-2013
Christine Boland is al ruim twintig jaar actief als trendanalist en consultant voor de mode-, media- en retailwereld. Met haar lezingen over langlopende consumententrends, modetrends en Mindsets® is zij nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker. Daarnaast is zij als coach inzetbaar bij bedrijven, waarbij ze adviseert in conceptontwikkeling en herpositionering. Ze schrijft voor de vakbladen Textilia en Retailtrends en publiceert twee keer per jaar trendprognose boeken. www.christineboland.nl & www.mindsets.nu.

De trendpresentaties van Christine Boland zijn helder, verrassend en overtuigend. Directie, management, styling, inkoop of Sales, op ieder niveau weet zij het blikveld op te rekken en de verbeeldingskracht aan te spreken.

Tony Bannister is trendforecaster en art-director en inmiddels al ruim 20 jaar werkzaam in de fashion en designindustrie. Tony Bannister is voor ons geen onbekende, maar wij willen hem graag aan een groter publiek introduceren omdat wij razend enthousiast zijn over zijn werk. www.scout.com.au.

Zijn presentaties kenmerken zich door een combinatie van een wereldwijd marktinzicht en creativiteit om te komen tot bewezen prognoses. De informatie van Scout is verfrissend, pragmatisch en sluit perfect aan bij de behoefte van veel Nederlandse fashion professionals.

Programma trendseminar AW 2012-2013
10.00 registratie en ontvangst

10.30 opening door Maureen Reulink

10.35 Christine Boland - Trends A/W 2012-2013
In de presentatie ‘consumer as curator, trends as ingredients’ brengt Christine Boland u op de hoogte van de belangrijkste design en womenswear fashion trends en geeft zij u aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar uw eigen collectie of concept. De presentatie geeft u een prachtig overzicht van de belangrijkste trends en de vertaling hiervan naar key looks, dessins en kleuren. Het seizoen zal gaan over het vervagen en verleggen van onze grenzen, het oprekken van ons voorstellingsvermogen en de rol van de consument als curator van zijn eigen leven en zijn eigen bestaan. Een presentatie die u zal verrassen en overtuigen.

12.00 korte pauze

12.10 Christine Boland – Colors A/W 2012-2013
Christine Boland geeft haar visie op de toonaangevende kleuren en het kleurgebruik voor het winterseizoen 2012-2013. De kleurprognose van Christine Boland is inmiddels een internationaal succes. Vanuit een overzichtelijk concept, bestaande uit vijf kleurthema’s, wordt het kleurgevoel van het seizoen neergezet en in inspirerende colorkeys uitgewerkt; beeldschoon!

12.30 lunch

13.15 Tony Bannister – Trends & Colors A/W 2012/2013
Tony Bannister is een begenadigd spreker. Zijn presentatie is een mix van lifestyle trends, de ‘mood’ van de straat en key items uit de fashion shows. Zijn trendpresentatie zal opgedeeld zijn in twee delen. Het eerste gedeelte is een unisex audiovisual die de sfeer van het seizoen voor mens-, womens- en casualwear kort weergeeft. In het tweede gedeelte van zijn presentatie zal hij specifiek ingaan op de belangrijkste trends in mens- en casualwear (kleuren, silhouetten, styling, key-items en accessoires).

14.45 afsluiting van het officiële gedeelte

Appletizer
Christine Boland
Tony Bannister
TRENDSEMINAR