• Home
  • V1
  • Columns
  • Van Woensel wordt Avance

Van Woensel wordt Avance

1 jun. 2010

De Belgische schoenenspecialist Euro Shoe Group transformeert zijn Nederlandse Van

Woenselwinkels tot Avance-shops. In totaal telt Avance momenteel een zestigtal shops in de Benelux en dat aantal zal worden uitgebreid.

“De reden voor de transformatie van Van Woensel naar Avance kadert binnen de Benelux-aanpak van de Euro Shoe Group”, verklaart Bie Buelens, COO van de Euro Shoe Group (ESG). “We zijn nagegaan hoe we onze ketens, Avance en Shoe Discount in België en Van Woensel en Bristol in Nederland, sterker konden profileren op de Benelux-markt. De vernieuwing die we enkele jaren geleden doorvoerden in het Belgische en Luxemburgse shopconcept van Avance, wierp duidelijk zijn vruchten af. Ook in Nederland zochten we een nieuwe drive voor het retailconcept van Van Woensel. Door de transformatie van Van Woensel naar Avance creëren we ook in Nederland een nieuwe aanpak en zetten we één sterk overkoepelend Benelux-merk op de markt.”

Inmiddels zijn enkele pilootprojecten van Avance gestart, onder meer in Nijmegen en Arnhem. Avance biedt naast het eigen label ook bekende merken zoals Esprit, Gant, S.Oliver, Mexx, Clarks, Hush Puppies, Olivier Strelli, Pantoffolo D'oro, Le Coq Sportive en Geox. Behalve aan een nieuwe naam, werkt Avance aan de verdere uitbouw van de online shop. Deze bestaat sinds september 2009 en kende in de laatste maanden een verdrievoudiging in verkoopscijfers.

Avance
Euro Shoe Group
van woensel