• Home
  • V1
  • Columns
  • Verkoop UV-werende kleding stijgt flink

Verkoop UV-werende kleding stijgt flink

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het aantal Nederlanders dat UV-kleding koopt, is de laatste

jaren verdubbeld. Volgens de KWF Kankerbestrijding speelt de explosieve stijging van huidkanker een belangrijke rol in de opkomst van UV-kleding.

Dorelies Woortman, eigenares van de Nederlandse UV-kledingwinkel Odiezon.nl merkt dat mensen zijn geschrokken van deze aantallen. "Al voor het derde jaar op rij is onze omzet met zo'n 40 procent gestegen”, zo vertelt zij op kidsmagazine.nl.

Ook Marti Langenkamp merkt de toenemende interesse. Zij is eigenaresse van de nieuwe website zonnepakje.nl. Zij verloor haar eigen vader aan de gevolgen van huidkanker. Het viel haar op dat er in Nederland nog weinig gedaan werd aan huidkanker preventie, terwijl het de meest voorkomende soort kanker in Nederland is.

“Negentig procent van de huidkankergevallen is te voorkomen”, aldus Langenkamp. “Toch beschermen mensen zich niet goed genoeg. Het aantal huidkankerpatiënten zal de komende jaren alleen maar toenemen. De meeste schade wordt in de kindertijd veroorzaakt, vandaar dat het extra belangrijk is kinderen goed te beschermen.”

Langenkamp groeide zelf op aan het water en was van kinds af aan veel in de zon. “We smeerden ons wel in, maar niet genoeg, zo weet ik nu. Zelf trok ik altijd een T-shirt aan als ik wat teveel zon had gekregen. We hadden geen idee dat een gewoon shirt veel te weinig bescherming biedt. De meeste mensen weten dit nog steeds niet. Daarom wil ik een bijdrage leveren aan de bewustwording van de gevaren van UV-stralen. Bijna niemand weet bijvoorbeeld dat één keer verbranden als kind al kan leiden tot een verhoging op de kans op huidkanker.”

Met haar webshop richt Langenkamp zich niet alleen op de verkoop van UV-werende kleding voor baby’s, kinderen en volwassen. Op de site geeft ze ook voorlichting over verantwoord genieten van de zon.

UV-kleding is vooral voor kinderen is een uitkomst. Het grote voordeel van UV-kleding is dat je beschermd blijft nadat je in het water bent geweest.
odiezon
UV-werende kleding
zonnepakje