• Home
  • V1
  • Columns
  • Versus en Christopher Kane uit elkaar

Versus en Christopher Kane uit elkaar

bezig met laden...

Het Italiaanse modehuis Versace heeft een nieuwe strategische

herpositionering gepland voor het merk Versus. Het gevolg: voor de Britse ontwerper Christopher Kane is geen plaats meer.

De aankondiging dat Kane afscheid neemt bij Versus heeft de geruchten aangewakkerd dat de Brit het stokje van Nicolas Ghesquiere gaat overnemen als hoofdontwerper van Balanciaga. Zelf ontkent hij de carrièremove en zegt zich te willen richten op de toekomst van het Christopher Kane label.

Bij Versus staat Donatella Versace zelf weer aan het creatieve roer. Zij zal samen met jonge ontwerpers, stylisten en andere creatievelingen een nieuwe richting geven aan het modemerk. De nieuwe koers is in ieder geval digitaler, zo laat het merk weten. Zo moeten de nieuwe collecties worden geïntroduceerd via presentation-events en niet via de traditionele catwalkshows in New York.

Donatella Versace: "Dit is een spannende ontwikkeling voor Versus. Ik wil Christopher bedanken voor zijn betrokkenheid bij Versus de afgelopen zes seizoenen. Ik wens hem veel succes met het verder ontwikkelen van zijn eigen lijn. Hij zal altijd op mijn steun kunnen rekenen."

CCpage
Christopher Kane
Versace
Versus