Modebedrijf Zara gaat begin 2015 een grote nieuwe winkel

openen aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Het Spaanse bedrijf heeft 3.000 vierkante meter gehuurd verdeeld over drie etages. Dat meldt Vastgoedmarkt.nl.

Het pand op nummer 196 wordt deze maand gesloopt. Het betreft een kantoorpand dat uit de jaren tachtig dateert. Op deze locatie komt 5.100 vierkante meter winkelruimte terug. De oplevering van de nieuw te bouwen winkelruimtes wordt begin 2015 verwacht.

Het wordt het tweede filiaal van Zara in de hoofdstad. Ook is er een Zara Home aan de van Baerlestraat in Amsterdam-Zuid. Vorige maand werd de winkel aan de Kalverstraat - op steenworp afstand van de Nieuwendijk - na een ingrijpende verbouwing heropend. Sinds de verbouwing is deze winkel met 1.900 vierkante meter salesvloer, 2.900 vierkante meter als je de kassa's, paskamers en roltappen meerekent, een van de grootste Zara-winkels van Europa.

De Amsterdamse Kalverstraat is overigens de duurste plek om winkelruimte te huren van ons land. Dat blijkt uit het rapport ‘Main Streets Across The World’ van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Internationaal staat de Kalverstraat op de 17e plaats. De huurprijs voor een winkelpand daar bedraagt gemiddeld 2.900 euro per vierkante meter per jaar.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN