Spaanse modeketen Zara gaat stoppen met het lozen van

gifstoffen voor de productie van mode. 's Werelds grootste modeketen en moederbedrijf Inditex zijn gezwicht onder de druk die vorige week door Greenpeace werd opgevoerd met de publicatie van het rapport 'Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up'.

In het rapport werd een onderzoek naar verwerking van gifstoffen in kleding door twintig vooraanstaande modebedrijven uiteengezet. In de kleding werden kankerverwekkende stoffen gevonden. Ook Zara maakte zich hieraan schuldig.

Inditex is van plan dit jaar nog gegevens bekend te maken over het gebruik van chemicaliën bij honderd leverenciers en heeft beloofd uiterlijk in 2020 te zijn gestopt met de productie van schadelijke kleding. "Als zelfs de grootste modeketen ter wereld dit kan, dan is er geen excuus meer voor andere merken om achter te blijven," aldus campagneleider Ilze Smit van Greenpeace Nederland. "Het is de hoogste tijd voor al die andere merken, zoals Esprit, Gap en Victoria's Secret, om naar hun klanten te luisteren en te stoppen met giftige kleding."
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN