Ondanks een omzetstijging van 43,4 procent en een winststijging van ruim 50 procent in het eerste kwartaal, zag

Michael Kors zijn aandelen afgelopen maandag met 5,9 procent dalen. Reden hiervoor is de zorg dat de het razende groeitempo van het Amerikaanse mode imperium niet vol te houden is. Analisten zijn bang dat de brutomarges onder druk zullen komen en dat de Noord Amerikaanse divisie zal stagneren. Ook zijn er zorgen dat de inventarissen harder zullen groeien dan de omzet.

Michael Kors topman John D. Idol trachtte analisten en journalisten gerust te stellen. Volgens hem groeiden de Noord Amerikaanse activiteiten tijdens het afgelopen kwartaal met 30 procent, terwijl er veel ruimte voor groei was in het buitenland. Ook noemde hij de berichten dat er meer met kortingen wordt gewerkt 'onjuist', en zei dat er geen verschil was tussen dit jaar en vorig jaar.

De nettowinst steeg naar 187,7 miljoen dollar (139,9 miljoen euro), terwijl de omzet 919,2 miljoen dollar (684,9 miljoen euro) bedroeg. De winst per aandeel overtrof de verwachtingen van analisten met 10 cent.

Analisten spraken de zorg uit dat er teveel Michael Kors winkels zijn in Noord Amerika maar Idol zei dat de groei nog hooguit twee jaar zal duren, en dat de omzetgroei daarna afhankelijk zal zijn van de uitbreiding van het assortiment.

Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal een omzet van tussen de 950 miljoen en 960 miljoen dollar een winst per aandeel van 85 tot 87 cent. Dat is in beide gevallen iets lager dan de prognoses van analisten.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN