Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaat een tentoonstelling

openen over de verschillende betekenissen van kleding uit de regio. Het gaat om een familietentoonstelling met de titel: ‘Wie denk jij dat je bent? De familie aangekleed’.

De familietentoonstelling combineert vijf fotoseries uit LINDA Magazine met verhalen achter de alledaagse kleding van moderne Enkhuizers. Beelden van Dior baby’s en voetbalmeisjes gaan gepaard met verhalen en kledingstukken van inwoners van verzorgingshuis Wilgaerde Westerhof en leerlingen van basisschool De Hoeksteen. Streekdrachten uit de Zuiderzeeregio zoals Urk, Marken, West-Friesland en Bunschoten-Spakenburg laten zien welke rol kleding vroeger speelde. Uitgangspunt daarbij is dat kleding niet alleen tegen weer en wind beschermt, maar ook iets over de drager vertelt.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen voelen welke functie een bepaalde stof heeft, de waarde schatten van verschillende kledingstukken of het verhaal ontdekken achter de artistieke waxjas en de broek van een pierensteekster. De tentoonstelling draait om vijf thema’s: Man/Vrouw, Waardevol/Waardeloos, Jong/Oud, Handig/Mooi, Ik/Zij.

De familietentoonstelling, ‘Wie denk jij dat je bent? De familie aangekleed’, loopt van 8 oktober 2011 tot en met 8 april 2012.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN