"Een tendentieus stuk," noemt lingerieontwerpster Marlies Dekkers het artikel dat ondernemerstijdschrift Sprout woensdag publiceerde over onregelmatigheden in een financieel jaarverslag van de MD Group. In een omslagartikelmet als kop 'Te veel, te groot, te snel' meldt Sprout dat de financiële situatie rond het bedrijf van Dekkers in de jaarrekeningen van 2007-2008 te gunstig is voorgesteld. Begin 2009 is onjuiste informatie bij de Kamer van Koophandel aangeleverd. In het artikel wordt deze fout gekoppeld aan de financiële moeilijkheden waarin het bedrijf op dat moment verkeerde. Dat foutieve informatie is verstrekt blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die accountant Ernst & Young heeft gedaan. Volgens de accountant heeft de MD Group over 2008 een andere jaarrekening gedeponeerd dan die door Ernst & Young is goedgekeurd.
In een reactie aan Novum nieuws bevestigt Marlies Dekkers dat melding is gemaakt bij de AFM, maar ontkent dat er opzet in het spel was. "Op een gegeven moment zijn er tien versies en wij hebben per ongeluk versie zes in plaats van de eindversie ingestuurd. Na ontdekking is de fout meteen hersteld. Op 25 februari van dit jaar sommeerde Ernst & Young de MD Group de situatie direct ongedaan te maken. Dekkers: "Binnen een uur hebben we de juiste versie gestuurd." Marlies Dekkers houdt niemand in haar bedrijf verantwoordelijk. "Het is onhandig, maar er is geen fraude gepleegd. Fouten maken is menselijk."
Via Twitter meldde de ontwerpster: "(...) De stukken (in het artikel in Sprout, red.) lijken verder gebaseerd op uitlatingen van vier verbitterde ex-werknemers." Ze voegt eraan toe dat de afgelopen twee jaar "de meest winstgevende jaren van achttien jaar MD Group" zijn geweest.
Sprout publiceerde een reconstructie waaruit blijkt dat de MD Group in maart 2009 een jaarrekening deponeerde over boekjaar 2007-2008 met daarbij een goedkeurende verklaring van Ernst & Young. Het betrof echter een samenvatting van een uitgebreider financieel verslag. Het volledige verslag was goedgekeurd door de accountant, de samenvatting niet. Sprout schrijft dat de MD Group bijna ten onder is gegaan aan ambitieuze goeiplannen en winkelopeningen in Rotterdam, Amsterdam, Bangkok, Maastricht en Parijs. Het bedrijf sloot 2007-2008 af met een verlies van 936.000 euro en een negatief eigen vermogen. De winkel in het Plaza Hotel in New York werd 2009 gesloten.
In juli 2010 verkocht Dekkers een minderheidsbelang van 30 procent in de MD Group aan investeringsbank NIBC. Een woordvoerder van de bank schreef de slechte resultaten in 2008 toe aan een "te agressieve groei" die "zonder focus" was ingezet. Inmiddels maakt het bedrijf weer winst.