• Home
  • V1
  • Leads
  • Arcadia wil meer winkels

Arcadia wil meer winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Van Azerbeidzjan tot Chili: de Britse Arcadia Group heeft een flinke expansie voor de boeg. Volgend jaar zomer moeten er 225 nieuwe winkels van formules als Topshop, Topman en Dorothy Perkins zijn geopend. Dat heeft CEO Philip Green tegen

de Britse krant the Independent gezegd.

Miljardair

Green heeft de wens om internationaal te blijven groeien met flagshipstores. Zo wil hij onder andere winkels Topshop en Topman winkels openen in Miami, San Francisco en Boston. Ook door de samenwerking met het warenhuis Nordstrom wil hij de aanwezigheid van Arcadia in Noord-Amerika vergroten. Vorig jaar openden 14 shop-in-shops in het Amerikaanse warenhuis, dit jaar moeten daar nog 28 bijkomen.

Green vertelt ook dat hij Topman kostuums in vijftien tot twintig Nordstrom winkels wil introduceren. "Ik geloof dat Topshop en Topman echte modemerken zijn, die bijna iedere week met nieuwe modische kledingstukken komen. Een geweldig team leidt deze merken en door hard werken en de constante aanwas van nieuwe musthaves geloof ik dat de merken internationaal kunnen groeien."

Arcadia breidt uit

Behalve shop-in-shops en eigen brand stores wil Arcadia ook uitbreiden door 185 franchise-vestigingen te openen van de merken Miss Selfrigde, Dorothy Perkins, Evans, Wallis en Burton. In augustus volgend jaar moeten de eerste winkels van franchisenemers consumenten kunnen verwelkomen.

Aankomend jaar maakt Arcadia een entree op de markt in Azerbeidzjan met Topshop en Topman. Het modeconcern gaat de eerste Miss Selfridge winkels openen in Chili en Australië. Afgelopen maand opende al de eerste Topshop vestiging in Hongkong. Volgens een persbericht van de gemeente Den Haag zal er binnen een paar jaar ook een vestiging in Nederland openen.

In het jaarrapport van afgelopen november liet Arcadia nog weten vooral groeimogelijkheden online te zien. De omzet via internet is afgelopen jaar met 22 procent gegroeid. In totaal groeide de brutowinst van het modeconcern over het afgelopen boekjaar, 2011-2012, met 25 procent naar 166,9 miljoen pond (207,6 miljoen euro).

Arcadia is eigendom van multimiljonair Sir Philip Green en het moederbedrijf van Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Burton, Evans, Outfit, Wallis en BHS.

Foto's: Topshop zomer 2013

Arcadia
BHS
BURTON
Dorothy Perkins
Evans
Miss Selfridge
Outfit
Topman
TOPSHOP
Wallis