Armani en Reebok maken sportief ook stijlvol

Giorgio Armani S.p.A. en Reebok International Ltd. werken aan een gezamelijke collectie. In die kleding moet de stijl en modevisie van Armani gecombineerd worden met de kennis over technologie en sport van Reebok. Het eerste resultaat werd getoond

in de show van Armani menswear tijdens de Milaan Fashion Week.

Armani en Reebok maken sportief ook stijlvol De sportieve lijn wordt vanaf juli in gelimiteerde oplage verkocht in boetieks van Emporio Armani een aantal conceptstores van Reebok en geselecteerde retailers. “Sportkleding is een erg belangrijk onderdeel van onze garderobe geworden. Ik wil onze klanten de mogelijkheid geven om sportkleding te dragen die stijlvol en comfortabel is,” zegt Giorgio Armani in een persbericht. “De samenwerking met Reebok is een natuurlijk gevolg van deze filosofie. Zoals in al mijn samenwerkingen ben ik erg blij om te kunnen werken met de experts op het gebied.” Ook Reebok ziet de samenwerking wel zitten: “Deze samenwerking biedt actieve consumenten die ontwerp- en modebewust zijn een nieuw perspectief,” verklaart Uli Becker, president van Reebok International. “De wereldwijd vermaarde stijl van Armani en de sportieve achtergrond van Reebok passen perfect bij elkaar.”

Sportkleding ontbrak nog in het mode-imperium van de 75-jarige Italiaan, dat in 2008 goed was voor een omzet van bijna 1,7 miljard euro. Het imperium begon zo'n 30 jaar geleden met een eigen collectie, maar behelst tegenwoordig behalve de verkoop van heren- dames en kindercollecties ook winkels, hotels, parfums en interieurdecoratie.

Armani zelf bruist van nog meer ideeën voor de toekomst; in een gesprek met de Italiaanse krant Corriere della Sera zei hij dan ook onlangs zijn bedrijf “nooit” te zullen verkopen: “Ik moet niet en ik wil niet. Ik zet ook geen stap opzij. Zolang ik kan, wil ik doorgaan. Ik geef geen moer om een gouden pensioen. Ik zou niet weten wat ik dan moest doen.”

Foto: Emporio Armani S/S 2010
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN