• Home
  • V1
  • Leads
  • ArtEZ Fashion Design onderscheiden met Grand Seigneur

ArtEZ Fashion Design onderscheiden met Grand Seigneur

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Ar

tEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, is de winnaar van de 24e Grand Seigneur, de hoogste onderscheiding binnen de modebranche in ons land. Dat heeft ondernemersorganisatie Modint donderdag bekendgemaakt.

De prestigieuze ‘Lifetime Achievement Award’ wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een opleidingsinstituut.

De jury, bestaande uit Jan Berger, Louki Boin, John de Greef, Liesbeth in ’t Hout, Frans Ankoné en voorzitter Han Bekke koos unaniem voor de Arnhemse kunstacademie. “ArtEZ is van zeer grote betekenis voor het internationale modeonderwijs en de modebranche in het algemeen.”

D

e afdeling Fashion Design geeft op de website van ArtEZ te kennen zeer verheugd te zijn met de oeuvreprijs en de erkenning en waardering vanuit de Nederlandse mode-industrie die daaruit blijkt. “Er is ons sinds jaar en dag veel aan gelegen onderwijs in modevormgeving te bieden op het hoogst mogelijke niveau. Hiervoor zet ArtEZ zich om precies te zijn al 58 jaar in, vanaf het moment dat Elly Lamaker in 1953 de afdeling modevormgeving oprichtte.”

ArtEZ leverde in de afgelopen 58 jaar dan ook een imposante lijst afgestudeerden, waarvan een aantal internationaal succesvol hebben geopereerd als ontwerper, illustrator, stylist, moderedacteur, modeconsulent of docent. Onder hen ook een aantal vroegere winnaars van de Grand Seigneur, te weten Clemens Rameckers en Arnold van Geuns (Ravage), Lidewij Edelkoort, Piet Paris, Viktor Horsting en Rolf Snoeren (Viktor & Rolf) en Marian Wigger.

Ook zet ArtEZ zich al jaren in om Arnhem te profileren als modestad. Denk aan Arnhem Coming Soon, de Arnhem Mode Biënnale, het lectoraat Modevormgeving, de Arnhem Mode Incubator en Modekern, het Nederlandse modearchief dat in de maak is.

Op 16 juni aanstaande wordt de Grand Seigneur, en de bij de onderscheiding behorende sculptuur van Wendela Gevers Deynoot, uitgereikt door Modint-voorzitter Alphons Schouten aan Charlotte Bik, directeur Fashion & Product Design van ArtEZ, tijdens het jaarevenement van de ondernemersorganisatie. Vorig jaar nam het fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin de prijs in ontvangst.

Foto: Elly Lamaker met studenten in de jaren zeventig.

Arnhem
ArtEZ
Grand Seigneur