• Home
  • V1
  • Leads
  • Avancewinkels veranderen van eigenaar

Avancewinkels veranderen van eigenaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Nelson Schoenen - het bedrijf achter schoenenwinkels Nelson, de brandstores van Ecco en webshop Shoemixx.nl - heeft zes winkels van Avance overgenomen. De vestigingen van de schoenenformule in Amersfoort, Breda, Eindhoven, Haarlem, Schiedam en Doetinchem zullen overgaan

in handen van het familiebedrijf Nelson.

In een persbericht laat Nelson weten dat de overname een belangrijke stap is in de strategie van Nelson. Het bedrijf wil verder groeien en het aantal winkels uitbreiden. Schoenenformule Nelson bestaat dit jaar 65 jaar. De winkels kenmerken zich door een breed assortiment A-merken voor dames, heren en kinderen. Ook verkoopt Nelson een private label collectie.

Eigenaar Avance zocht geld

Hoewel Avance - onderdeel van de Euro Shoe Group - werkt aan expansie, deed het bedrijf toch zes winkels van de hand. In april vorig jaar maakte de Euro Shoe Group bekend te willen uitbreiden buiten de Benelux, en daarom op zoek te zijn naar geld. Hoeveel de verkoop van de zes winkels hebben opgeleverd, is niet bekend gemaakt.

Het bedrijf werkt momenteel ook aan de verticale integratie, wat inhoudt dat zowel het ontwerp als de ontwikkeling en de productie grotendeels in eigen beheer worden uitgevoerd. Ook wil het concern, ook eigenaar van Bristol en Shoe Discount, inzetten op cross channel retail.

Momenteel zijn er 390 winkels van Avance, Bristol en Shoe Discount in de Benelux. De Euro Shoe Group rapporteerde over 2012 een omzet van 322 miljoen euro. Het bedrijf heeft zo’n 2000 medewerkers in dienst.

Avance
Euro Shoe Group
Nelson
Nelson Schoenen