Aziz in het theater
bezig met laden...
Buiten de modebranche bleek hij geliefd. In het theater werden zijn kostuums gedragen door operazangers, balletdansers en acteurs, en ook ontwierp hij voor museummedewerkers en kardinaal Simonis. Zijn bekendheid groeide nog verder toen hij in 2007 de kunstprijs kreeg van de stad Amsterdam.
Niet zo gek dus dat de dansgroep DansClick aan Aziz dacht toen de groep een 'bijzondere persoonlijkheid' zocht uit een andere kunstdiscipline. Twee keer per jaar tourt het gezelschap namelijk door de Nederlandse theaters met een dansvoorstelling waarin een kunstenaar zijn visie geeft op dans in een op de locatie afgestemd optreden.
In het Cobra Museum waar Aziz zijn eerste performance gaf, werd de show gelinkt aan de tentoonstelling 'Gewoon Anders', dat werk toont van meerdere kunstenaars rond het thema homoseksualiteit en transseksualiteit.
Zo kwam het dus, dat er in dat museum zondag een heer in een zwarte lakbroek en op hooggehakte pumps over een catwalk fladderde. Een vrouwelijk model flaneerde langs in een zwart herenpak en een getekende snor op haar bovenlip en werd en passent uitgekleed door een jongen in een kokerrok en een leren korset. Wie de zwierige zwarte rokken met glanzende pailletten droeg, of het Afrikaans aandoende hoedje van vilt en de volumineuze opstaande kragen; het was wat veel om bij te houden. De boodschap van zondag kwam daardoor goed uit de verf: het maakt niet uit wie welk kledingstuk draagt, want grenzen bestaan niet. De theaterversie van het optreden gaat donderdag 25 september in première in de Schouwburg Amstelveen en is tot en met 16 november te zien in de rest van het land.