Bataviastad heeft nieuwe eigenaar

Het eerste factory outlet center van Nederland, Bataviastad in Lelystad, heeft een nieuwe eigenaar. ShoppingParks NV heeft haar 100 procent belang in het outletcentrum verkocht. Dat heeft vastgoedadviseur CBRE bekend gemaakt. Het is niet bekend wie Bataviastad heeft gekocht.

De nieuwe eigenaar van Bataviastad heeft het huidige management, dat gecoördineerd en aangestuurd wordt door Freeland Partners, verzocht te blijven.

BataviastadBataviastad heeft nieuwe eigenaar gaat in de toekomst uitbreiden

Vooruitlopend op de verkoop van de aandelen heeft Bataviastad eind 2013 via een aandelentransactie van Stable International de rechten op verdere uitbreiding van het factory outlet centrum verworven, waardoor het bestaande outletcentrum en de rechten op verdere uitbreiding ervan nu onder één dak zijn gebracht. De kersverse eigenaar is van plan om, samen met de huurders van het outletcentrum en de gemeente Lelystad, Bataviastad verder uit te breiden, om daarmee nieuwe, hoogwaardige namen aan het merkenpalet toe te voegen. Momenteel heeft het koopjesparadijs een omvang van 26.500 vierkante meter. Het centrum heeft 100 winkels met 250 merken.

ShoppingParks kocht het outletcentrum in 2007 van Rodamco, waarna het centrum in twee fasen werd uitgebreid. Inmiddels komen er 35 procent meer bezoekers meer dan zeven jaar geleden en is de totale omzet met 140 procent toegenomen.

Bataviastad werd in 2001 geopend. In dat jaar gingen ook de deuren open van Designer Outlet Roermond in Roermond. In 2006 opende Rosada in Roosendaal. Factory outlet centers zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het belangrijkste kenmerk van een factory outlet center is dat merkwinkels zonder tussenkomst van groot- en detailhandel, aan de consument verkopen.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN