• Home
  • V1
  • Leads
  • Best gelezen artikelen van het jaar 2012

Best gelezen artikelen van het jaar 2012

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het faillissement van Tango Shoes, vertrekkende CEO’s bij Mexx en Superdry en de onthulling dat Topshop naar Den Haag komt. Dat waren de best gelezen artikelen van het jaar 2012 in een notendop. Maar lezers van FashionUnited

waren het meest nieuwsgierig naar de fetisjisme-plannen van Lidewij Edelkoort voor de Arnhem Mode Biënnale (MoBA) die directrice Olga Goldschalk in een interview onthulde. In totaal werden de artikelen op FashionUnited.nl 30 miljoen keer gelezen. Een overzicht van de top 10 meest gelezen artikelen van 2012.

1. 2013
wordt een goed modejaar als het aan Lidewij Edelkoort en Olga Godschalk ligt. In een interview lichtte Godschalk een tipje van de sluier op over MoBA, dat als thema fetisjisme heeft. De directrice onthulde dat er 13 exposities komen, er meer aandacht zal zijn voor mode-educatie en het event terug verhuisd naar de binnenstad.
Directeur Godschalk over de plannen voor fetisjisme-MoBA

2. De Nederlandse schoenenketen Tango Shoes werd 6 april 2012 voor de tweede keer failliet verklaard. Tien jaar geleden kon de retailer een doorstart maken onder Peter Fijneman, maar dit keer sloot het boek definitief voor Tango. De keten had 19 winkels en 170 werknemers in dienst. De zes Duitse winkels konden wel open blijven.
Tango Shoes failliet

3. Op een stralende lentedag stapte prinses Carolina de Bourbon de Parme in het huwelijksbootje in een jurk van Addy van den Krommenacker. De jongste dochter van prinses Irene gaf in Florence haar ja-woord aan Albert Brenninkmeijer, een telg uit de familie achter C&A.
Trouwjurk Van den Krommenacker

4. Na maandenlange geruchten werd het nieuws in augustus eindelijk bekend gemaakt: Abercrombie & Fitch heeft het voormalige Metz & Co pand op de hoek van de Leidsestraat en Keizersgracht uitgekozen voor zijn eerste Nederlandse winkel. Metz & Co verhuisde in april na 122 jaar naar het Koningsplein, volgens directeur Gerard Koolbergen om ‘mogelijke problemen voor te zijn’.
Abercrombie & Fitch toch naar oude Metz & Co pand

5. Mexx moest voor de derde keer in zes jaar tijd op zoek naar een nieuwe topman. Uit het niets kondigde CEO Thomas Grote zijn vertrek aan. Twintig potentiële nieuwe leiders kwamen op gesprek, maar in voormalig chief transformation officer Douglas Diemoz vond het merk een nieuwe voorman.
=Onverwacht nieuw tijdperk voor Mexx

6. De
shop-in-shop van Topshop in de Amsterdamse winkel SPRMRKT hield het nog geen jaar vol, maar de Britse modeketen gelooft nog steeds in de Nederlandse markt. Volgens de gemeente Den Haag opent de retailer daarom binnen een paar jaar een winkel en ook Hollister, Forever 21, Marks & Spencer en Primark zijn in aantocht.
Topshop van Amsterdam naar Den Haag; plus andere ketens

7. Werner Böck droeg in oktober zijn functie als CEO van Marc O'Polo over aan Alexander Gedat. Böck werd lid van de Raad van Commissarissen. Gedat werkte al 17 jaar voor het Duitse modemerk en gaat de internationale expansie van het bedrijf leiden.
Nieuwe CEO voor Marc O'Polo

8. Wat worden de grootste modetrends van 2013? In Hongkong onthulden trendbureaus Stylesight en WGSN dat volgend jaar zomer volumnieus en lang, wikkelconstructies, afhangende schouders, smalle revers, sportkleding en Azië de boventoon zullen voeren. De color blocking trend kan volgens de trendwatchers ook nog een jaar mee.
Een blik op zomer 2013

9. Het artikel waarin de komst van Forever 21 naar Amsterdam werd aangekondigd, is duizenden keren gelezen en tientallen keren geliked en getweet. 'OMG' (kort voor Oh my god!) en 'eindelijk!' waren de meestgelezen reacties op het nieuws dat de keten in het vierde kwartaal van 2013 zijn eerste Nederlandse winkel opent.
Forever 21 komt naar Nederland

10. Na een roerige periode voor Superdry met drie winstwaarschuwingen en verschillende fouten van het management kondigde CEO Theo Karpathios tot overmaat van ramp in augustus zijn vertrek aan. De topman verliet de Britse keten per direct ‘om nieuwe uitdagingen aan te gaan’, maar behield zijn aandeel van 14,8 procent in het bedrijf.
Superdry CEO verlaat bedrijf
2012
best gelezen artikelen