• Home
  • V1
  • Leads
  • Beyonce en Topshop lanceren nieuw merk

Beyonce en Topshop lanceren nieuw merk

27 okt. 2014

Leads

Topshop en Beyonce gaan samen een nieuw sportief streetwearmerk lanceren. De Britse modeketen en de popdiva zullen het merk onder de daarvoor gevormde gemeenschappelijke onderneming, Parkwood Topshop Athletic Ltd., produceren. De lancering van het

merk zal op zijn vroegst plaatsvinden in najaar 2015. Dat meldt WWD.

Volgens Topshop baas Sir Philip Green is dit niet een samenwerking. "Het gaat om het bouwen van een merk en een onderneming - een aparte, volwaardige onderneming, met aparte bedrijfskosten en een apart kantoor," zei hij in een interview met WWD.

Voor Topshop is dit een logische volgende stap. Activewear is een hard groeiende categorie binnen de retail, en een samenwerkingsverband met Beyonce belooft veel media-aandacht en eventueel nieuwe klanten. In het verleden werkte de keten samen met supermodel Kate Moss, met wie het een aantal capsulecollecties lanceerde. Deze onderneming met Beyonce is veel ambitieuzer.

Merk Beyoncé en Topshop gaat uit sportieve kleding en accessoires bestaan

Volgens Green is er nog veel werk aan de winkel. Ten eerste moet het tweetal nog een naam voor de nieuwe onderneming verzinnen. Green is van plan iemand aan te nemen om de gemeenschappelijke onderneming aan te sturen, en wil ook een creatief directeur en twee ontwerpers inhuren. Het kantoor, dat ook nog moet worden gevonden, zal waarschijnlijk in New York komen.

Het nieuwe merk zal kleding, schoenen en accessoires beslaan op het gebied van dans, fitness en sport. Het zal zich richten op de vrouw die yoga beoefent of naar de sportschool gaat, maar is voor iedereen die sportief doch comfortabel gekleed wil gaan geschikt. De collectie zal niet alleen via Topshop winkels en de Topshop webshop worden verkocht. In Noord Amerika is Green van plan in gesprek te gaan met warenhuisketen Nordstrom, waar Topshop al 52 concessies heeft. Er zal ook worden gekeken naar andere locaties.

Foto: Beyoncé in een Topshop outfit
Beyonce
TOPSHOP