• Home
  • V1
  • Leads
  • Britse beurzen blijven groeien

Britse beurzen blijven groeien

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het beursseizoen is in volle gang en Londen is het toneel van diverse beurzen, waaronder Pure London, Margin, Moda en LondonCentral. Er zijn nog geen officiële cijfers gepubliceerd, maar de stemming is positief en het aantal exposerende merken neemt toe.

Met de 21e editie heeft Margin London een naam verworven als de langst lopende onafhankelijke beurs die een platform biedt aan nieuwe ontwerpers en opkomende merken. De beurs concentreert zich op het aanbieden van de beste producten die voldoen aan de eisen van de moderne, goed geïnformeerde consument. Vooral opkomende merken besluiten hun producten en collecties te presenteren op Margin, want ze waarderen de beurs om zijn deskundigheid en de ruime aanwezigheid van kopers en pers. Margin wordt vaak uitgekozen om merken aan de handel te presenteren. Dit seizoen maakte Chili by M4E zijn Europese debuut, beleefde Being Equal zijn wereldwijde introductie en presenteerde B.Loose zijn collecties voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk.

Pure Londen vierde zijn 30e verjaardag en bood een keuze uit 1.000 hedendaagse modemerken. Pure neemt gedurende drie dagen bezit van Olympia en Earls Court 2, waarmee het zowel bezoekers trekt uit het Verenigd Koninkrijk als uit het buitenland, en presenteert collecties die uiteenlopen van damesmode tot schoen- en voetmode en van Accessories tot Spirit Young Fashion. De hoogtepunten van dit seizoen waren onder andere Custo Barcelona, Sam Ubhi, House of Harlow 1960 en Lee Jeans. Om er zeker van te zijn dat bezoekers uitgerust en bijtijds aan de dag begonnen werd een gratis ontbijt geserveerd, en tussen de netwerkactiviteiten door konden de bezoekers genieten van een manicure of een kappersbehandeling.

Moda, dat damesmode, accessoires, herenmode, schoen- en voetmode, lingerie en badmode aanbiedt, begon dit seizoen met een interessante aankondiging: men tekende een partnerschap met Scoop International. Door deze onderneming is Moda nu de grootste aandeelhouder en het gaat samenwerken met Scoop-oprichters Karen Radley en David Moran. Moda zal plaatsvinden van 14-16 augustus in Birmingham en contracteerde nieuwe merken, waaronder Zandra Rhodes, Björn Borg, Pringle, Farah en Superga – waarvan Alexa Chung het nieuwe gezicht is.

Premiumbeurs Scoop beleefde zijn tweede seizoen in de Saatchi Gallery en is van plan zich een plaats te veroveren op de internationale premium modekalender. De beurs bracht meer dan 130 merken, bijna 50 procent meer dan het afgelopen seizoen, en lijkt het antwoord te gaan vormen op de snelgroeiende premium modemarkt in het Verenigd Koninkrijk. Woensdagochtend werd bekend dat dat aantal bezoekers aan Scoop dit seizoen met 36 procent gestegen is.

Alles bij elkaar is de stemming positief, groeien de portfolio's, en doen de beursorganisatoren hun best om een bezoek aan een beurs zo aangenaam mogelijk te maken. Of het nu een manicure is of een limited-edition cd, er wordt van alles gratis aangeboden om zich te onderscheiden van de massa en de beurs anders te laten zijn dan de rest. Deze algemene optimistische instelling op de Britse beurzen vormt een welkome afsluiting, vooral omdat Londense retailers momenteel onder vuur liggen na alweer een avond vol rellen en publieke ordeverstoringen.

Van onze correspondent

Foto: Pure London, Contemporary Catwalk, Olympia

Margin
Pure London
Scoop International