• Home
  • V1
  • Leads
  • Brova Groep blijkt crisisproof

Brova Groep blijkt crisisproof

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Crisis of niet: De Brova Groep in Schijndel, moederbedrijf van de formules Hout-Brox, Duthler, Dutch en Purdey, blijft groeien. Onlangs ging het zeventiende filiaal van Purdey Damesmode open -in Veenendaal- en in juli komt het achttiende filiaal erbij, in

Eindhoven.

De Brova Groep, gevestigd in het Noord-Brabantse Schijndel, is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1906. “In die zin is het een oud bedrijf,” zegt Sjang van Hout, een van de aandeelhouders van de groep. “Maar omdat drie jaar geleden de jongste generatie het roer heeft overgenomen, kun je ook zeggen dat het eigenlijk een jong bedrijf is.” De zes neven en nichten die nu de leiding hebben over het bedrijf, kochten de formule Purdey van de familie Wolters, die hen tot april van dit jaar begeleidde. Purdey Mode verkoopt dameskleding van onder meer de merken FarHills, Mark, Blanche, Rosner, Timeless, Brax en Josephine & Co.
Met deze formule wil de groep uitbreiden naar België, vertelt Van Hout: “Dat is niet iets dat gemakkelijk geregeld is. Het blijft ondernemen in een ander land; er wordt nog aan gewerkt.”

De Brova Groep telt in Nederland inmiddels 54 winkels van één van de vier formules. Daarnaast voert de Brova Groep nog enkele brandstores van Sate of Art en Street One. Het bedrijf biedt werk aan bijna duizend werknemers.

Brova
Brova Groep
Duthler
hout brox
Purdey