• Home
  • V1
  • Leads
  • Champion sluit deal met USG

Champion sluit deal met USG

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De Unlimited Sports Group (USG) kan een nieuw merk bijschrijven op de lijst van bedrijven die de Nederlandse onderneming vertegenwoordigt in de Benelux. Met ingang van 1 januari 2010 is USG namelijk licentiehouder en leverancier van Champion Products Europe in Nederland,

België en Luxemburg. Dit houdt in dat USG het exclusieve recht heeft producten van het merk te distribueren, te promoten en te verkopen.

De Managing Director van Champion, Chris Haggarty, liet weten “vanzelfsprekend verrukt” te zijn over de samenwerking. Ook Jos Gillebaard, CEO van USG, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Dit geweldige merk in combinatie met onze meer dan twintig jaar ervaring op gebied van het opbouwen van merken in de Benelux is een fantastische mogelijkheid voor USG om onze zaak te versterken,” zegt hij in een persbericht.

USG is eigenaar van retailketens Aktiesport, Perry Sport, Primo en Time Out Sport, bij elkaar goed voor een netwerk van ruim 280 winkels. Verder is USG eigenaar van INQ, SPEX, Wildebeast en Athlete en licentiehouder van Le Coq Sportif, Ellesse, Pantofola d’Oro, Diadora, Admiral, Helly Hansen, Maui&Sons en Cars Footwear.

Champion bestaat dit jaar 90 jaar. In die periode ontwikkelde het merk zich tot belangrijke leverancier van sportkleding, -uniformen en -schoenen in meer dan 60 landen. Het merk is de exclusieve partner van de internationale basketbalbond FIBA, en de officiële sponsor van de Europese, Italiaanse, Griekse en Braziliaanse basketbalbond. De overeenkomst tussen beide partijen loopt tot 31 december 2010.

Champion