Chinese investeerder koopt meerderheid Delvaux

Delvaux heeft een duurzame partner gevonden in de Chinese investeringsmaatschappij Fung Brands uit Hongkong. Fung Brands, dat sinds een paar maanden bestaat, neemt een meerderheidsbelang

in het 182-jaar oude lederwarenbedrijf. De familie Schwennicke, enig aandeelhouder van Delvaux sinds 1933, behoudt een minderheidsparticipatie. Delvaux was sinds vorig jaar op zoek naar een partner om de internationale groei te stimuleren.

Chinese investeerder koopt meerderheid DelvauxDelvaux was tot nu toe een 100 procent familiebedrijf. Het werd opgericht door Charles Delvaux in 1829. Het is daarmee het oudste lederwarenbedrijf van Europa. In 1933 kwam het in handen van de familie Schwennicke en sinds 1994 staat François Schwennicke aan het roer. Sinds 2007 wordt hij bijgestaan door CEO Christian Salez. Drie jaar geleden kwam het bedrijf in een diep dal terecht. Delvaux zat voor miljoenen in het rood. Sinds twee jaar wordt aan een metamorfose gewerkt. Delvaux moet van stoffig Belgisch label een internationaal luxemerk worden dat concurreert met namen als Louis Vuitton. Ten einde de kosten te drukken werd een deel van de productie in 2009 naar Vietnam verplaatst. Véronique Branquinho is aangetrokken als artistiek directeur en het aanbod werd verbreed.

Kapitaal voor internationale groei is van groot belang voor de nieuwe koers. Vorig jaar maakte Salez bekend op zoek te zijn naar een partner om de internationale markt te betreden. Dagblad De Standaard schrijft dat Delvaux kon kiezen uit diverse geïnteresseerde partijen. Naast Fung Brands waren ook een Angelsaksisch investeringsfonds en een Zwitsers luxebedrijf kandidaat.

De familie Fung van Fung Brands is ook aandeelhouder van de beursgenoteerde groep Li&Fung, een outsourcingspecialist voor de retailsector. Fung Brands kwam in april van dit jaar in het nieuws door de overname van Robert Clergerie, een Frans schoenenbedrijf.

In het boekjaar dat eindigt in juli zou Delvaux een kleine winst maken op een omzet van 18 miljoen euro. De meeste verkooppunten van Delvaux zijn nog steeds in België. Daarnaast wordt het merk verkocht bij vijf filialen van het pretentieuze Amerikaanse warenhuis Barney's en zijn er enkele verkooppunten in Franrkijk, Groot Brittannië, Hongkong, Rusland, Korea en Japan.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN