Cold Method lanceert shop-concept

“Cold Method is meer dan een kledingmerk. Het is een levenstijl, een visie. Ik zie dan ook volop mogelijkheden om uit te breiden. Uitbreiden naar andere landen en met nieuwe producten zoals interieurartikelen en een verzorgingslijn.” Aan het woord is Alex Jansen, oprichter en eigenaar van

het mannenmerk Cold Method dat deze week voor het eerst een modeshow gaf.

Cold Method lanceert shop-concept Cold Method timmert flink aan de weg. Het merk dat in 2005 werd opgericht, is nu met zo'n 700 verkooppunten in 14 landen actief en heeft ambitieuze groeiplannen. In samenwerking met Retail China gaat Cold Method de komende drie jaar zo'n 23 flagship stores en 30 shop-in-shops openen in China en Zuidoost-Azië. Ook heeft het merk een overeenkomst gesloten met Throat Thread Apparel voor distributie in Canada. En in juli wordt een verkoopkantoor geopend in New York. Op de modevakbeurs Bread & Butter, volgende week in Barcelona, heeft het merk 240 vierkante meter standruimte gereserveerd om het nieuw ontwikkelde shop-concept van interieurontwerper Erik Kuster te presenteren. In augustus worden de eerste Europese shop-in-shops geopend in de warenhuizen Selfridges in Londen en Printemps in Parijs. Ook gaat voor het einde van het jaar de eerste flagshipstore open in Shanhai. De winkel komt in een monumentaal pand, een abattoir, uit 1933.

Alex Jansen is zeer entousiast over het succes van zijn merk, maar verbazen doet het hem niet. “In Cold Method komt alle kennis samen die ik de afgelopen 15 jaar als agent heb vergaard.” Jansen heeft onder meer Filippa K en Nudie Jeans naar Nederland gehaald en vertegenwoordigt met het agentschap Fourtosix het denimmerk Prps. Na afloop van collectiepresentatie van de zomercollectie van Cold Method in Amsterdam zette hij de ontwerp-, productie-, sales- en pr-teams van het merk in het zonnetje. “Zonder hen was dit niet mogelijk.” Jansen vertelt dat hij straks met de flagshipstores een wereld voor de man wil scheppen. “Van bureaustoelen tot lakens en cosmetica.” Hij verwacht dat deze uitbreiding met nieuwe producten binnen anderhalf jaar een feit is.

De collectie van Cold Method is gestoeld op de ‘9 aesthetics' wat staat voor 8 kledingcategorieën (T-shirt, denim, shirt, pants, knitwear, suit, coat en accessory) die het merk onderscheidt en ‘cm2' ofwel ‘ Cold Method vierkante meter' wat staat voor de nieuw te ontwikkelen producten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN