• Home
  • V1
  • Leads
  • Corneliani zet uitbreidingsplannen in China voort

Corneliani zet uitbreidingsplannen in China voort

bezig met laden...

Leads

Corneliani heeft een kantoor geopend in Shanghai, in het kader van het ontwikkelingsplan van de belangrijkste internationale markten. De opening valt samen met het ondertekenen van een franchisecontract door de Italiaanse fabrikant. In de komende vijf jaar

worden twintig enkelvoudige franchisevestigingen geopend, waaronder (in de lente van 2009) een flagshipstore in Peking met een oppervlakte van meer dan 350 vierkante meter. Het nieuwe kantoor in Shanghai is gevestigd in de buurt van People's Square in de exclusieve wijk Xintiandi. De gebouwen hebben hier een onmiskenbaar Europees aanzien en dateren uit de koloniale tijd. Ze zijn gerenoveerd om plaats te bieden aan hotels, restaurants, theehuizen en luxe winkels. 

Corneliani zit op de vijftiende verdieping van de One Corporate Avenue. Het complex biedt uitzicht op een kunstmatig aangelegd meertje dat de scheiding vormt tussen het woon- en werkgebied. De showroom strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 200 vierkante meter. De inrichting van de ruimte stoelt op dezelfde winkelformule van de boetiek in de New Bond Street in Londen, die begin dit jaar door Corneliani werd geopend. Behalve handelsactiviteiten zullen hier ook de public relations en contacten met de lokale media plaatsvinden. Er zullen bovendien verkooptrainingen worden gehouden. Deze trainingen zijn niet alleen bestemd voor het verkooppersoneel van de flagshipstore van het moederbedrijf, maar ook voor het personeel dat werkzaam is in het distributienetwerk van de lokale partners.

In de komende vijf jaar zal het enkelvoudige franchisenetwerk van Corneliani worden uitgebreid. In totaal zullen er minimaal 30 franchisevestigingen worden gerealiseerd naast de vijf reeds bestaande verkooppunten. Een daarvan is de eigen vestiging in Hangzhou in het zuiden van China die twee jaar geleden werd geopend. Het bedrijf boekte in 2007 een geconsolideerde omzet van 145,8 miljoen euro (ten opzichte van 132,2 miljoen euro in 2006) en een nettowinst van 4,5 miljoen.

Foto: Corneliani
CORNELIANI
Scroll down to read more