De favorieten van... Rob Groenteman

Rob Groenteman is een dramatische shopper. Als een echte man koopt de eigenaar van distributeur Blosh een overhemd met goede pasvorm meteen in tien verschillende kleuren. Bijna iedere dag draagt hij een colbert van het Italiaanse merk Fugato.

Wie: Rob Groenteman
Na de HTS Confectie Industrie werkte hij als inkoper bij Mode Import van Cleef. Al snel startte hij zijn eigen modemerk: Bottom Line. Sinds 1998 is Groenteman eigenaar van agentschap Blosh. Het bedrijf is distributeur van merken als Wildfox, American Vintage en Silvian Heach. Ook is Blosh mede-eigenaar van Aaiko, Made By Mum en de winkels van American Vintage en Galeries Neuf.

Fugato "Je kunt me uittekenen in een nette jeans, wit hemd en een colbert van Fugato. Soms wissel ik het af met een spijkerhemd of sneakers."
De favorieten van... Rob Groenteman

Londen "Ik kom er één keer in de twee maanden. Op retailgebied is het echt een geweldige stad en ze hebben lekkere restaurants. In Londen is online shoppen veel sneller van de grond gekomen dan in Nederland. Je merkt dat winkeliers meer last hebben van concurrentie en daarom beter hun best doen voor consumenten. Ze zijn ook het verst met het integreren van technische snufjes in de winkel. Dat is interessant om te zien."

Selfridges "En Liberty in Londen. Ik kom graag in die warenhuizen, omdat hun aanbod zo groot is. Ze hebben zowel luxe merken als de meer commerciële modelabels. Ik ga er vooral heen om te kijken, niet om te kopen. Ik ben sowieso een saaie klant, een echte man. Als ik het perfecte hemd vind, koop ik er meteen tien. Gelukkig zijn niet alle consumenten zoals ik, dan kwam de modebranche zeker in moeilijkheden."

Sfeer "Daar ben ik op gefixeerd als ik winkels bezoek. Sfeer is zo ongrijpbaar, het is heel moeilijk. Maar laatst was ik in de Leidsestraat in Amsterdam, bij Hunkemöller - niet voor mezelf hoor haha - en daar is echt een goede sfeer. Het pand was erg mooi verbouwd en het was goed ingedeeld, met de paskamers op de juiste plek. All Saints aan de Heiligeweg vind ik ook een formule die van A tot Z klopt. De collectie, het interieur, de verlichting, alles is op elkaar afgestemd. Heel inspirerend."

Speuren "Als ik winkel is dat vaak om naar nieuwe merken te zoeken. Dat is onderdeel van mijn vak. Ik hou goed in de gaten wat merken doen. Voor onze klanten is het is belangrijk dat ik op de hoogte ben van wat er speelt in de branche."

Style.comDe favorieten van... Rob Groenteman "Er is een rijtje websites dat ik altijd langs ga, zoals Style.com. Business of Fashion vind ik erg interessant. Ik kijk ook graag op webshops als Perfectly Basics en Orange Bag. Al koop ik zelf nooit iets online."

Premiata "Wat ik het laatst heb aangeschaft zijn sneakers van het Italiaanse merk Premiata."

Denham "Dat vind ik echt goedzittende jeans. De spijkerbroeken van Reign hebben ook een fijne pasvorm trouwens."

Jos van Tilburg en Roland Kahn "Ik heb veel respect voor succesvolle, self made fashion ondernemers. Mensen die van niets iets groots hebben opgezet. Daar laat ik mij door inspireren."

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN