Diesel-oprichter investeert in Marni

De deal is rond. Het Italiaanse modehuis Marni heeft in Diesel-oprichter Renzo Rosso een nieuwe partner gevonden. De eigenaar van Only The Brave Srl. waar ook de luxemerken Maison Martin Margiela en Viktor & Rolf onder vallen, heeft een belang

genomen in Marni. In oktober maakte Marni-oprichter Gianni Castiglioni bekend dat het bedrijf een partner zocht om de distributie uit te breiden. In de media dook de naam van Renzo Rosso al snel op. Gianni Castiglioni en Rosso zijn al jaren goede vrienden.

Diesel-oprichter investeert in Marni Renzo Rosso heeft de investering bevestigd aan Womens Wear Daily, maar verder zijn geen details bekend gemaakt. Het is dus nog niet duidelijk hoe groot het aandeel is dat Rosso in Marni heeft gekocht. Toen CEO Gianni Castiglioni in oktober liet weten een investeerder te zoeken, zei hij dat Marni de komende vijf jaar de omzet wil verdubbelen en meer winkels wil openen.

Marni werd in 1994 opgericht door Consuelo en Gianni Castilgioni. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een internationaal modehuis met 320 verkooppunten wereldwijd en 100 eigen winkels in grote steden. In 2011 had het merk een succesvolle samenwerking met de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz.

Update
Tijdens de persconferentie vanmiddag in Milaan is bekendgemaakt dat Rosso een meerderheidsbelang in Marni heeft genomen. Financiële details van de transactie zijn niet onthuld. Het bedrijf wil gaan uitbreiden in Brazilië, Rusland en China.

"Renzo en ik zullen een mini-management team vormen en strategische beslissingen gezamenlijk nemen. De focus ligt op nieuwe markten waar veel ruimte is voor groei," zegt Gianni Castiglioni.

"I fell in love with Marni," zegt Renzo Rosso. "Het is een icoon met een doelgroep die de crisis niet vreest. Dat topsegment is waar wij ons nu op willen concentreren."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN