Duitse merken beschuldigd van kattenbont
bezig met laden...
De Duitse organisatie die opkomt voor dieren, testte mutsen en petten van Tom Tailor en Müller Apotheek in een laboratorium. Op het label van de accessoires die in Azië zijn geproduceerd, staat dat het gaat om fake fur.
Tom Tailor haalt producten uit de schappen
Tom Tailor zegt in een reactie geen echt bont te gebruiken in kledingstukken en accessoires. "We betreuren de schending van onze interne richtlijnen en we hebben het product in kwestie onmiddellijk uit het assortiment gehaald. Klanten die het artikel hebben gekocht, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij zullen hun geld terug krijgen."Het Duitse modemerk geeft echter niet toe dat er daadwerkelijk gebruik is gemaakt van kattenbont. Het bedrijf zegt zelf ook te gaan onderzoeken van wat voor materiaal de vacht is gemaakt. "Totdat de resultaten bekend zijn, zullen we geen commentaar geven op de herkomst van het bont." Tom Tailor zegt ook de productieketen te gaan onderzoeken.
Het produceren, invoeren en exporteren van katten- en hondenbont is sinds 2009 verboden in Europa. Ook producten waarin huisdierbont is verwerkt, zijn verboden in de Europese Unie.
Volgens Animals' Liberty worden in China echter miljoenen honden en katten gefokt en gedood voor de textielindustrie. De vacht van huisdieren is goedkoper dan het namaakbont. "Het kan gebeuren dat een consument een parka koopt met een bontkraag, waarvan in het label staat dat het '100 procent polyester' is, maar dat het toch om echt bont gaat," zegt de organisatie. Ook worden volgens Animals' Liberty eufemistische namen op etiketten geplaatst. Met Loup d’Asie, Gaewolf, Bio-Wolf en Corsac Fox wordt bijvoorbeeld hondenbont of -leder bedoeld.