• Home
  • V1
  • Leads
  • Ebay lanceert designer shop-in-shops

Ebay lanceert designer shop-in-shops

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Webshopgigant Ebay heeft een nieuwe online shopafdeling gelanceerd: Designer Collective, waar de actuele collecties van 16 Amerikaanse merken voor de volle prijs worden verkocht. Onder andere Calvin Klein, Rebecca Minkoff en Badgley Mischka hebben een shop-in-shop op

Ebay geopend.

Met het nieuwe platform wil Ebay voor eens en altijd afrekenen met de opvatting dat het bedrijf een veilingsite is. De handelssite groeide uit tot een miljardenbedrijf dankzij de inkomsten uit advertenties, maar zette enkele jaren geleden een koerswijziging in. Inmiddels is meer dan 70 procent van de artikelen op Ebay nieuw en tegen een vaste prijs te koop.

“Designer Collective past binnen onze filosofie als een partner van merken, en niet een concurrent," aldus Devin Wenig, directeur van Ebay Marketplaces tegen WWD. Merken gebruiken Designer Collective als een verlengstuk van hun eigen e-commerce en willen maar al te graag profiteren van zijn 145 miljoen klanten en online infrastructuur.

Merken zien de samenwerking als een vergroting van hun digitale voetafdruk

De samenwerkende ontwerpers en merken hebben allen een eigen etalage op Designer Collective, maar runnen zelf hun shops en hebben hun eigen voorraad. De belangrijkste reden om met Ebay in zee te gaan, is de nieuwe cosumentengroep die zij via de webshop kunnen bereiken en toegang tot opkomende markten als Rusland en Brazilië die het internetbedrijf hen biedt. “De merken zien de samenwerking als een vergroting van hun digitale voetafdruk,” verklaart Wenig.

Nicole Miller hoopt via Designer Collective haar online verkoop een boost te geven. Vorig jaar behaalde het merk 5 à 6 procent van de totale omzet uit de webshop, dit jaar wil Miller dat aandeel laten groeien naar 10 procent. De samenwerking met Ebay moet daar aan bijdragen. “Uit statistieken bleek dat onze merknaam duizenden keren per maand werd ingetypt op Ebay. We willen van de gelegenheid gebruik maken en aanwezig op de plekken waar naar ons wordt gezocht," aldus een woordvoerder van het merk.

Op dit moment worden bestelling via Designer Collective alleen nog binnenlands verstuurd, maar later dit jaar wordt internationale verzending uitgerold. Ook wordt het platform het komende halfjaar uitgebreid met niet-Amerikaanse merken en ontwerpers en gaan invloedrijke modemensen en bloggers content leveren om naamsbekendheid voor het platform te werven.

Designer Collective wordt wereldwijd uitgebreid

Het is niet de eerste keer dat Ebay samenwerkt met merken. Eerder waren al speciale kerstcollecties van designermerken via de website verkrijgbaar en vorig jaar maakten onder meer Mara Hoffman en Rachel Zoe een speciale armband voorzien van wearable technology voor Ebay. Rivaal Amazon lanceerde vorig jaar een soortgelijk platform. De webshop opende een shop-in-shop voor Derek Lam’s tweede 10 Crosby lijn, alleen nam Amazon ook het beheer en de voorraad van de webshop voor zijn rekening.

Ebay werd in 1995 opgericht door Pierre Omidyar vanuit zijn huis in San José, Californië. Van programmeerexperiment om kopers en verkopers op een gezamenlijk internetplatform te krijgen, groeide Ebay uit tot de grootste handelssite ter wereld. Naar schatting zet het bedrijf dit jaar meer dan 90 miljard dollar om.

Foto: Billy Reid shop-in-shop op Ebay

eBay