Een dag in het leven van... Monique Bleeker

Visual merchandisers, shopmanagers, inkopers, ontwerpers, hoe ziet hun werkdag er eigenlijk uit? FashionUnited vraagt het modeprofessionals in de rubriek Een dag in het leven van. In de vierde aflevering: Monique Bleeker, filiaalleider van Sissy-Boy in Hoorn.

Wie: Monique Bleeker (1962)
Is sinds haar veertiende werkzaam in de confectie. Ze begon haar carrière met een bijbaantje in een kledingwinkel. Met haar middelbare schoolopleiding op zak ging ze aan de slag als vertegenwoordiger in het World Fashion Center in Amsterdam. In de avonduren behaalde ze haar Detex-diploma en deed ze een opleiding tot etaleur. Sinds 2009 is Bleeker werkzaam bij Sissy-Boy in Hoorn. Ze begon als assistent manager en werd na twee jaar toen de functie van filiaalleider vrijkwam gevraagd om door te groeien.
Mini-warenhuis
“Nog elke dag wanneer ik de sleutel van de winkel in het slot steek, ben ik blij dat dit mijn baan is. Ik werk in een van de mooiste Sissy-Boy winkels van Nederland en mijn functie bestaat uit personeel aannemen en opleiden, instore visual merchandising, etalages aanpassen naar de thema’s van de maand, administratieve handelingen en klanten helpen. Wat mij het meest aanspreekt aan het concept van Sissy-Boy winkels is het gevoel dat je rondloopt in een mini-warenhuis waar je lekker lang kunt blijven winkelen. Na al die jaren vind ik het nog steeds een beleving om in de winkel rond te lopen.”

Een dag in het leven van... Monique BleekerOchtendroutine
“Mijn werkdag begint nog voordat ik de winkel binnenkom. Het eerste wat ik 's morgens doe is een rondje lopen langs de etalages om te kijken of alles er nog goed uitziet. Vervolgens ga ik de winkel in en neem ik de sfeer in me op. Ik doe de lichten aan, start de kassa op en zet koffie voor mijn collega’s. Samen maken we de winkel klaar, waarna we nog een kop koffie drinken en de dagplanning doorspreken.”

De klant is koning
“De consument komt altijd op de eerste plaats en bij Sissy-Boy willen wij iedereen op een klantvriendelijke manier nog ouderwets helpen. Dat kost tijd, maar het loont altijd en dat geeft ons als personeel weer voldoening. Het meest uitdagende aspect van mijn baan is dat iedere dag weer een nieuwe uitdaging is. Ik weet vooraf nooit wat me die dag te wachten staat en dat houdt het spannend.”

Hoogtepunt
“Een van de hoogtepunten uit mijn carrière was mijn interne opleiding tot filiaalmanager. Het slot van de opleiding was een ander filiaal managen en ik mocht naar de Sissy-Boy vestiging in Maastricht. Absoluut geen straf, want wat een mooie winkel is dat en wat een mooie stad is Maastricht! Een fantastische ervaring.”

Dagafsluiting
“Ik zorg altijd voor koffiepauzes en rustmomenten in de winkel, al zijn we natuurlijke wel afhankelijk van hoe druk het is. De ene dag kunnen we gezamenlijk een lunchpauze nemen, maar als we met minder personeel zijn lunchen we alleen. Op tijd naar huis schiet er nog wel eens bij in met opzet, omdat wij dan samen nog een hapje en een drankje nuttigen! Voordat ik naar huis ga doe ik de dagafsluiting, zorg ik dat de winkels netjes is en de etalages in orde zijn.”
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN