• Home
  • V1
  • Leads
  • Eén merk, vijfhonderd oprichters

Eén merk, vijfhonderd oprichters

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Wie altijd al een modemerk heeft willen beginnen, krijgt een kans bij het nieuwe label dat Mark van Vorstenbos en Twan Janssen in 2011 op de markt willen brengen. De initiatiefnemers zoeken namelijk 500 mensen die 500 euro willen investeren

in twee nieuwe merken: het dameslabel 'you as me' en het herenmerk 'me as you'.

Wat is de bedoeling? Twan Janssen: “Het concept voor de twee modelabels ontstond vanuit de behoefte om de relatie tussen klant en product te versterken. Dit idee, samen met de naam van de labels, inspireerde ons tot het starten van dit bijzondere financieringsconcept waarin een community rechtstreeks meewerkt aan het oprichten van een bedrijf.”

Wat krijgen investeerders voor die 500 euro?
Vanaf 20 september kunnen modeliefhebbers via de sites youasme.com en measyou.com lid worden van de ‘family of founders’. Leden krijgen hierdoor privileges zoals korting op kledingstukken uit de collecties en uitnodigingen voor exclusieve previews. Leden ontvangen een voucher die 50% korting geeft op kledingaankopen en pre-orders in de eigen webstore tot een maximum van € 250,- korting per voucher. Na vijf jaar krijgen zij hun inleg retour met een eenmalige rente van 5 procent.

Wat is jullie achtergrond? Modevormgever Mark van Vorstenbos is onder meer medeoprichter van het merk Yarn Unit. Hij wordt verantwoordelijk voor het design van de collecties. Twan Janssen is conceptueel kunstenaar en art director. Hij neemt de art-directon van de labels voor zijn rekening

Wat voor merken worden het? Van Vorstenbos: “Na het ik-tijdperk van de afgelopen decennia waarin we vooral keken naar onszelf, status, snelle innovaties en image is er een duidelijke reactie waarbij we ons bewuster worden van de verantwoordelijkheid voor ons consumptiegedrag en we ook meer contact willen hebben met de producten die we gebruiken. In plaats van vluchtige trends en impulsaankopen zijn we geïnteresseerd in goed uitgedachte no-nonsense producten waar we echt iets aan hebben, liefst voor langere duur. Minder maar beter.De labels you as me en me as you specialiseren zich in hoogwaardige knitwear en jerseys voor zowel vrouwen als mannen.”

En wat gaat de kleding kosten? Retailprijzen variëren van 49,- tot 399,- euro.
crowfunding
me as you
Measyou
you as me
Youasme