Eerste confectielijn Percy een feit

Nee, wie in een echte Percy rond wil lopen hoeft tegenwoordig niet meer in avondjurk of mantelpak. Vanaf deze winter kun je ook een T-shirt of leren jack van de ontwerper aanschaffen. De herfst/winter 2008 collectie die Percy Irausquin ontwierp in samenwerking

met Zantman Modegroep onder de naam Collection PRC is vanaf augustus in de winkel te koop en bevat meer dan tweehonderd (!) items. Van T-shirts, broeken en jassen tot tops. De collectie is geïnspireerd op het thema 'Unexpected mixtures' en laat allerhande tegenstrijdigheden zien. Grafische prints worden afgewisseld met meer sobere ontwerpen en materialen als jeans, katoen en sweatstof.

Eerste confectielijn Percy een feitMaar ook de bekende stoffen van Percy als silk satijn en silk jersey komen in de collectie voor. De prijzen lopen uiteen van €25 voor een T-shirt tot €500 voor een jas. Percy vond het moeilijk om voor een groter publiek te ontwerpen. "Normaal richt ik me slechts op één persoon, de coutureklant," liet de ontwerper in een persbericht weten. Op dit moment is de inkoop in volle gang bij Cremers agenturen. Ruim tien winkels, waaronder Raak en Dressmania in Amsterdam en Villanova en Laren, hebben de collectie al ingekocht. De tweede collectie van Percy, in samenwerking met Zantman Modegroep, lente/zomer 2009, is binnenkort te zien op de beurzen Bread & Butter, de Modefabriek en A Fair.

Daarvoor heeft de ontwerper ook tassen en andere accessoires ontworpen. Overigens ontwerpt de couturier ook nog couture, onder het label Atelier PRC. Vorige week werd bekend dat het werk van de ontwerper mogelijk weer te zien is op de catwalk van de Amsterdam International Fashion Week, maar zijn deelname is nog niet officieel bevestigd.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN