Eerste Nikkie-winkel over de grens opent in Antwerpen

Nikkie, het modelabel van de Nederlandse actrice en presentatrice Nikkie Plessen, opent in augustus dit jaar de eerste winkel buiten Nederland, aan de Antwerpse Korte Gasthuisstraat. Het label heeft grootse plannen voor het buitenland en wil in 2014

nog eens vijf winkels openen.

Nikkie-winkel in Antwerpen staat gepland voor augustus 2014

Op dit moment is het label Nikkie al te koop in België en hangt het bij verschillende Belgische winkels in de rekken. Niet alleen de winkeliers zelf zijn enthousiast, het merk wordt, aldus pr-adviseur bij Nikkie, Annemieke Visch-Hart, goed verkocht. “De komende seizoenen zullen we dan ook onze energie steken in het realiseren van een netwerk van verkooppunten en het groeien als merk binnen dit land.”

DeEerste Nikkie-winkel over de grens opent in Antwerpen locatie Antwerpen is een bewuste keuze, zegt Visch-Hart. “Antwerpen is een stad met internationale allure en we zijn er van overtuigd dat onze collecties het winkelend publiek in Antwerpen zullen aanspreken. Daarnaast is een winkel op een prominente plek in Antwerpen een goede promotie voor ons merk en geeft het naamsbekendheid in België.” Op dit moment zijn er nog geen plannen zijn voor een tweede winkel in België, maar het is zeker een mogelijkheid.

Nikkie richt zich voorlopig alleen op Noord-West Europa

Oprichtster Plessen is blij dat de eerste stap naar het buitenland is gezet, vertelt ze in een persbericht: “Een van mijn grote dromen, een succesvolle kledinglijn, is uitgekomen. De droom, van een internationaal merk begint nu ook zo langzamerhand werkelijkheid te worden.”

Ook buiten Nederland en België begint het label van de Nederlandse actrice langzamerhand voet aan de grond te krijgen. Dit seizoen vond het bedrijf bijvoorbeeld een distributeur in Duitsland, die Nikkie daar op de kaart moet gaan zetten. In de eerste instantie focust Nikkie op landen dichtbij Nederland, zoals Denemarken, Noorwegen en Oostenrijk. De pr-adviseur legt uit: “We concentreren ons bewust eerst op de regio Noord-West Europa. De cultuurverschillen met deze landen zijn minder groot dan met bijvoorbeeld Zuid Europese landen. Bovendien is het economische klimaat hier momenteel een stuk beter.”

Nieuwe Nikkie-winkels op de planning voor 2014

Binnen thuisland Nederland zijn er echter ook genoeg plannen. Het label wil in 2014 minstens zes winkels openen, is te lezen op de website Nikkie.com “Onze winkel in Amsterdam was de eerste test met een brandstore, en die test is erg goed bevallen. Daarom zetten we nu de stap naar meer eigen winkels.” De plannen zijn, naast die voor de winkel in Antwerpen, echter nog niet concreet en ook locaties zijn nog niet gekozen. “In Nederland willen we graag op een paar hele specifieke locaties winkels openen. Denk dan eerst aan hooguit vijf of zes winkels om ons merk zichtbaar te maken,” vertelt Visch-Hart. “Maar we maken hier geen haast mee en zetten de stap alleen als de perfecte locaties zich aandienen. We gaan alleen voor de beste plekken, dus kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

Nikkie Plessen startte haar modelabel voor vrouwen drie jaar geleden. Het label is inmiddels verkrijgbaar in tien Europese landen, en sinds 2013 ook in België. In Nederland hangt het label bij 250 verschillende verkooppunten in de rekken. Ook is de kleding te koop in de webshop.

Vorig jaar kwam het label van de actrice, presentatrice en ontwerpster in het nieuws toen Plessen werd beschuldigd van plagiaat. Ze zou verschillende kledingstukken van het Nederlandse label Zoe Karssen hebben gekopieerd. Plessen liet weten nog nooit van Zoe Karssen te hebben gehoord, maar haalde de desbetreffende stukken toch uit haar collectie.