Eindhoven krijgt nieuw modefeest

Tijdens de Dutch Design Week bruist Eindhoven. De rest van het jaar mag de stad ook wel wat levendiger, vonden de Eindhovense winkeliers. Daarom zullen in de stad verschillende design weekenden gaan plaatsvinden. De eerste

editie van het publieksevenement staat in het teken van mode. Justine Kontou: "Mode met een ruw randje."

EenEindhoven krijgt nieuw modefeest ruw randje? “Mode in Eindhoven is niet gepolijst. Het evenement draait om het proces van mode, hoe ontwerpers tot het eindresultaat komen,” legt Justine Kontou, van de organisatie, uit. Het evenement op 6 en 7 september moet een proeftuin zijn voor designers, waar ze kunnen experimenteren met verschillende kunstdisciplines.

Het publieksevenement ontstond vanuit de Eindhovense winkeliers. Ze willen graag hun nieuwste assortiment aan consumenten tonen. Het idee is ook dat consumenten tijdens het modeweekend zo’n leuke tijd hebben in Eindhoven, dat ze later nog eens terugkomen voor een shoptrip in de Brabantse stad. De retailers verzorgen zelf de financiering voor het festijn. Ook citymarketingorganisatie Eindhoven365 en het ondernemersfonds voor de binnenstad (SOEC) doen een duit in het zakje.

Nieuw mode-evenement in Eindhoven

Het programma van It’s Fashion Weekend, zoals de happening is gedoopt, bestaat onder andere uit een expositie over denim en diverse modeshows. Voor de Bijenkorf zal een Urban Fashion Picknick plaatsvinden. Afsluiter is het Broekenbal. Modeontwerpster Emily Hermans viert met MLY XPO een multidisciplinair feestje in de Oude Rechtbank, met film, muziek en een live fotoshoot.

Hermans wilde een jaar geleden zelf een Eindhovens modefeest op poten te zetten. Ze nam de organisatie op zich van een week vol lezingen, workshops en exposities omtrent mode. Ook bedacht ze een designroute en plande modeshows van labels als Sage & Ivy. De modeweek werd echter uitgesteld. “De ruimte kon niet op tijd worden opgeleverd,” zegt Kontou. Bang dat It’s Fashion Weekend hetzelfde lot beschoren zal zijn, is Kontou niet. 95 procent van het programma is volgens de curator - verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering en het verbinden van retail, fashion en design - al bevestigd.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN