• Home
  • V1
  • Leads
  • Enschede krijgt flagshipstore Sissy-Boy

Leads

Enschede krijgt flagshipstore Sissy-Boy

21 nov. 2014

Sissy-Boy breidt uit naar het oosten van het land. De Nederlandse modeketen gaat een flagshipstore openen in het winkelcentrum van Enschede. Het bedrijf heeft al vlaggenschippen in Haarlem, Eindhoven en Amsterdam. In totaal heeft Sissy-Boy 35 eigen winkels.

Sissy-Boy noemt de toekomstige winkel in Enschede een 'warenhuis in het klein, waar de hele familie terecht kan'. Het aanbod loopt van vintage objecten tot de nieuwe verzorgingslijn van Sissy-Boy. Behalve de eigen kledinglijn van de formule, verkoopt de winkel ook modemerken als Marie Sixtine voor dames,

Revolution voor mannen en Tumble 'n Dry voor kinderen.

Het bedrijf werkt aan een herpositionering. In juni werd de eerste winkel volgens het nieuwe winkelconcept geopend, in Haarlem. Volgens de modeketen was Sissy-Boy van oudsher een basicsbedrijf, maar wil het concern nu klanten verrassen met unieke producten.

Sissy-Boy gaat vaker samenwerken met Men at Work

In september opende het merk nog een flagshipstore in Magna Plaza in Amsterdam. De winkel deelt de 1600 vierkante meter grote ruimte daar met Men at Work - beide formules zijn onderdeel van investeringsmaatschappij Varova.

“Het zijn echt twee aparte winkels,” zei Men at Work-directeur Mark Hommelberg bij de winkelopening op 30 september. “Het voordeel van de samenwerking is dat we een magazijn kunnen delen, de toiletten en keukens. We kunnen achter de schermen samenwerken, bijvoorbeeld op gebied van logistiek. In de praktijk doen we nog niet heel veel samen, maar het is nog vers. In de toekomst gaat het veranderen.”

De winkel in Enschede opent op 29 november officieel de deuren.