• Home
  • V1
  • Leads
  • Euretco sluit overeenkomst met retailketen Athlete's Foot

Euretco sluit overeenkomst met retailketen Athlete's Foot

22 aug. 2014

Leads

Retailservice-organisatie Euretco en Intersport International Corporation (IIC) hebben een overeenkomst gesloten met het sneakermerk Coach. De keten met vijftig sneakerwinkels worden in maart toegevoegd aan de wereldwijd opererende retailketen Athlete’s Foot. Euretco wordt

de master francisenemer van Intersport, dat ook onderdeel uitmaakt van IIC.

Coach wordt volgend jaar maart overgenomen door IIC. De vijftig sneakerwinkels zullen worden omgebouwd tot The Athlete’s Foot, dat onderdeel is van IIC. Het is nog niet bekend wanneer de winkels zullen worden omgebouwd. Euretco zal als master franchisenemer van The Athlete's Foot gaan optreden in Nederland, net als voor Intersport, dat ook deel uitmaakt van IIC.

The Athlete’s Foot kiest voor Euretco als partner vanwege de constructieve samenwerking tussen IIC en Euretco binnen Intersport, zegt global CEO Ingmar Kraak. “De twee organisaties kennen elkaar en handelen op basis van vertrouwen. Dit is de eerste grote stap voor onze Europese expansie.”

Sneakerketen Coach verdwijnt van de Nederlandse markt

Directeur van Euretco Steve Evers heeft veel vertrouwen in de deal. “De sportwereld internationaliseert steeds meer en steeds sneller. Coach is een sterke formule die haar succes op de Nederlandse markt bewezen heeft. Desondanks heeft Coach veel baat bij een aansluiting bij een sterke internationale partij.” Euretco zal de rol van master franchisenemer van The Athlete's Foot op zich nemen. Evers: “De rol van franchisenemer is ons op het lijf geschreven. Het is iets wat we al jaren lang succesvol doen binnen verschillende branches, bijvoorbeeld met Intersport- en Runnersworld-formules.” De deal ligt in het verlengde van Euretco’s strategie om verder te kunnen uitbreiden op de Nederlandse sneakermarkt.

Ook Coach-directeur Jos van der Wolk is blij met de overeenkomst. “Coach past bij The Athlete’s Foot en vice versa. Wat betreft merkwaarden, assortiment en marktpositionering lifestyle betekent de overname een natuurlijke evolutie voor de keten.”

The Athlete’s Foot is actief in 26 landen, waaronder de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Australië. Met bijna vierhonderd winkels is er een consumentenomzet van 260 miljoen euro. Het doel is om uit te groeien naar duizend winkels in 2020.

Euretco is de grootste retailservice-organisatie van Nederland en werkt samen met bijna 1900 retailers. Deze zelfstandige ondernemers exploiteren 2900 winkels in verschillende branches, zoals mode, wonen, sport en media. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach en Topform zijn enkele bekende winkelformules van Euretco. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt 2,3 miljard euro. Het bedrijf richt zich vooral op retailservice, franchise, wholesale en financiële dienstverlening.

Athelete’s Foot
COACH
Euretco
INTERSPORT
retailservice-organisatie