• Home
  • V1
  • Leads
  • Euretco verkoopt Livera aan Chantelle

Euretco verkoopt Livera aan Chantelle

bezig met laden...

Leads

Het Franse familiebedrijf Chantelle is de nieuwe eigenaar van de Nederlandse lingerieketen Livera. Retailservice-organisatie Euretco heeft in een persbericht bekend gemaakt de formule van de hand te doen. Hoeveel geld Chantelle voor de lingerieketen betaalt is niet bekend gemaakt.

Volgens Euretco betekent de overname niet dat de retailservice-organisatie van strategie verandert. “Uitbreiding en versterking van onze franchiseformules zoals Intersport en Runnersworld blijven van het grootste belang in onze strategie,” zegt Steve Evers, directeur formules van Euretco. Waarom Livera wordt verkocht is niet bekend gemaakt.

De Chantelle Group laat weten met Livera te kunnen groeien in Nederland. Het Franse familiebedrijf is momenteel eigenaar van de merken Chantelle, Passionata en Chantal Thomass. “Met de expertise van Livera als franchisegever en de productkennis van Chantelle kunnen we het best mogelijke assortiment aanbieden, gecombineerd met fantastische een service,” aldus de Chantelle-directie in de persverklaring.

Livera in Franse handen

Livera is een franchiseformule van 58 ondernemers met op dit moment 102 winkels. De huidige directeur, Ruud Jacobse, zal na de verkoop verantwoordelijk blijven voor de Livera-formule en aanblijven als van directeur.

Het afgelopen jaar werkte Livera aan een nieuw winkelconcept. Dat meldde Euretco in het jaarverslag 2013 dat in mei dit jaar werd gepubliceerd. Euretco wilde met het nieuwe uiterlijk de uniciteit van de formule benadrukken. De eerste winkel met het nieuwe concept opende een jaar geleden in Den Bosch. De omzet zou na de transformatie 'sugnificant zijn verbeterd'.

Chantelle
Livera
Scroll down to read more