• Home
  • V1
  • Leads
  • Europese winnaars Woolmark prijs bekend

Europese winnaars Woolmark prijs bekend

9 jul 2014

Leads

Asger Juel Larsen uit Denemarken en het Duitse ontwerpduo Augustin Teboul zijn de winnaars van de Europese finale van de International Woolmark Prize. De prijsuitreiking vond dinsdag plaats in Parijs. De Nederlanse genomineerden Elsien Gringhuis en Hyun Yeu vielen buiten de prijzen.

Asger Juel Larsen wint in de catagorie herenmode en wordt geprezen om zijn commerciële vertaling van merino wol. Jurylid Véronique Nichanian, directeur herenmode van Hermès, zei in een reactie: "Asger's presentatie was buitengewoon goed gestructureerd en uitgevoerd. Hij heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar stoffen en texturen en dat prachtig vertaald. De jury was unaniem in haar keuze voor hem."

Wol verwerkt tot formele avondjurk

Ontwerpduo Augustin Teboul, dat gevormd wordt door Odély Teboul en Annelie Augustin, heeft wol op een onverwachte manier gebruikt voor een formele avondjurk. Emmanuelle Alt, hoofdredacteur van Vogue Paris, zei: "De jury was onder de indruk van de mix van Annelie en Odély's persoonlijkheden. Ze hebben wol op een vernieuwende manier toegepast in avondmode.

De winnaars werden verkozen uit 20 finalisten. Beiden ontvangen een geldprijs van 50.000 Australische dollars (ongeveer 35.000 euro). Daarnaast krijgen ze de kans om Europa te vertegenwoordingen tijden de internationale finale. De finale in de categorie herenmode zal in januari plaatsvinden tijden London Collections: Men. De finale in de categorie damesmode is in maart in Peking.

De komende maanden moeten de winnende ontwerpers een kleine collectie in merinowol ontwikkelen. Vervolgens worden 5 finalisten geselecteerd in beide categorieën. Deze 5 nemen het daarna tegen elkaar op voor de hoofdprijs van 100.000 Australische dollars en de mogelijkheid om zijn of haar werk te verkopen via winkels als Harvey Nichols, Colette, 10 Corso Como, My Theresa en Saks Fifth Avenue.

Foto: Asger Juel Larsen met zijn winnende ontwerp

Woolmark Prize
woolweek