Exellent Retail Brands koopt M&S

Het Nederlandse Excellent Retail Brands (ERB), eigenaar van Coolcat, Wonder Woman en America Today, heeft M&S Mode overgenomen van Maxeda. Dat maakte de Maxeda Retail Group B.V. vandaag bekend. Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter

van Maxeda: “Het verheugt me deze voorgenomen verkoop aan ERB te kunnen aankondigen, ERB is een partner die de kennis en het netwerk meebrengt om M&S Mode verder te positioneren als een waar internationaal merk.”

Exellent Retail Brands koopt M&SERB is opgericht door de modeondernemer Roland Kahn, tevens CEO van de groep. De groep is eigenaar van een aantal succesvolle modeketens – Coolcat, America Today en Wonder Woman- en kocht al eerder formules aan; zoals Bata Nederland en Amici. De winkelketens tellen in totaal 185 winkels, gevestigd in de Benelux, Frankrijk en Italië. Jongeren zijn de voornaamste doelgroep. Reden voor de verwerving van M&S is dat ERB sterke groeiambities heeft voor haar huidige winkelketens, maar ook actief op zoek is naar nieuwe retailketens met aanbod voor andere doelgroepen in Europa. M&S Mode voldoet daaraan: de keten richt zich op damesmode en heeft een internationaal netwerk van 417 winkels. De formule is voorzien met een eigen distributiecentrum waarmee alle winkels van snel wisselende collecties kunnen worden voorzien. Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda: “In de afgelopen jaren hebben we met succes belangrijke stappen ondernomen waardoor M&S Mode een hoge klanttevredenheid heeft gekregen in alle productcategorieën. M&S Mode is nu een Europese modeketen, die met focus op een uitgebreide maatvoering, goed gepositioneerd is voor toekomstige groei en winstgevendheid.” Door het samenvoegen van distributiecentra tot één groot distributiecentrum is een structurele kostenbesparing gerealiseerd.

Roland Kahn is dan ook verheugd over de aankoop: "Retail gaat over mensen; het draait allemaal om die miljoenen klanten, duizenden medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden. De winkelketens van ERB delen de passie van M&S Mode op het gebied van klantgerichtheid. Namens alle ERB medewerkers, managers en directie heet ik alle collega’s van M&S Mode dan ook van harte welkom. Wij zijn ervan overtuigd dat door samenwerking en het delen van best practices alle winkelketens hun respectievelijke klantgroepen nog beter van dienst kunnen zijn en de mogelijkheid biedt nog succesvoller te zijn.”

Naar verwachting wordt de transactie begin 2011 afgerond. De transactie wordt eerst nog voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden en worden besproken met de vakbonden. Daarnaast is goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten nodig.

Met de verkoop van M&S zijn alle ketens uit de modetak van het bedrijf vertrokken; eerder dit jaar vonden Hunkemöller, V&D en de Bijenkorf al een nieuwe eigenaar. Maxeda is nu nog eigenaar van de winkelketens Praxis, Formido, Brico en Brico Plan-It.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN